Malazgirt'e bağlı Beşçatak köyünün imamı, Kuran kursuna gelen 40 öğrenciyi, Murat Nehri kıyısına pikniğe götürdü. Burada, serinlemek için suya giren çocuklardan 6'sı akıntıya kapıldı. Arkadaşlarını gören çocukların çığlıklarını duyan köylüler, koşarak bölgeye geldi. Köy sakinleri, nehre girerek 4 çocuğun cansız bedenini kıyıya çıkardı.

İhbar üzerine köye AFAD ekipleri sevk edildi.

Çocukların cansız bedenleri ise yapılan incelemelerin ardından Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇOCUKLARDAN BİRİNİN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Beşçatak köyünde akıntıya kapılarak sudan cansız bedenleri çıkarılan 4 çocuktan 1'i kaldırıldığı Malazgirt Devlet Hastanesi'nde yeniden hayata döndürüldü. Kalbi yeniden çalıştırılan çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay sonrası bölgeye giden Muş Valisi İlker Gündüzöz, arama çalışmalarını yakından takip etti. Yetkililerden bilgi alan Vali Gündözöz, "Murat Nehri'ne giren çocuklardan 3'ünün cesedine ulaşıldı. Sudan çıkarılan bir çocuğun hastanede tedavisi sürüyor. Akıntıya kapılan bir çocuğu da arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Çocuklarının ölüm haberini alan aileler hastaneye akın etti. Jandarma ekipleri köyde ve hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

KAYIP ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI, KİMLİKLER TESPİT EDİLDİ

Muş´un Malazgirt ilçesine bağlı Beşçatak köyünde pikniğe giden kuran kursu öğrencilerinden Murat Nehri'ne giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Taner Güven'in (10) cansız bedeni saat 20.22´de bulunarak Malazgirt Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Yapılan inceleme sonucunda çocukların  kimliği tespit edildi. Boğularak hayatını kaybeden çocukların Ruhat Burukanlı (12), Muhammed Demir (11) ve İlhami Demirbilek (12) olduğu belirlendi. Çevredeki köylülerin de yardımıyla sudan çıkarılarak, Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklardan Boran Yıldırım´ın (12) duran kalbi ise çalıştırıldı. Dururumu ağır olan Boran Yıldırım, Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılacak olan otopsinin ardından çocukların cenazesi ailelerine teslim edilecek.

Öte yandan, olayın ilk saatlerinden itibaren bölgede bulunan Vali İlker Gündüzöz, 4 çocuğun öldüğünü birinin ise durumunun ağır olduğunu, çok üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi. Gündüzöz, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu

DHA