Yoğun kar uyarısıyla Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş'ta kar tatili beklentisi arttı. Meteoroloji doğu illerimizden olan Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş'u uyardı. Kar beklenen illerden birinde şimdiden okullar tatil edildi. İşte Meteoroloji'nin uyarısı ve kar tatili detayları...

METEOROLOJİ ELAZIĞ, BİNGÖL, MUŞ VE TUNCELİ'Yİ UYARDI

Bu gece saatlerinden itibaren Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde görülecek olan kar yağışlarının, Çarşamba sabah saatlerine kadar yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde olması tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MUŞ'TA OKULLAR 9 OCAK'TA TATİL EDİLDİ!

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle tüm okullar yarın için tatil edildi. Muş Valisi İlker Gündüzöz imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle, ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde; İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 9 Ocak Çarşamba günü tüm il genelinde (merkez ilçe, tüm ilçeler ve bağlı köyleriyle birlikte) eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine valiliğimce karar verilmiştir” denildi.

BİNGÖL'DE OKULLAR TATİL

Kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilen Bingöl'de okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamudaki engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Valilik, bugün de okulların tatil edilmesine karar vermişti.

bingol-hava-duruumu

TUNCELİ'DE OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Tunceli'de özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ciddi şekilde etkili oluyor. Tunceli'de kar tatili ilan edildiği andan itibaren haberler sitemizde olacak.

tunceli-hava-durumu

ELAZIĞ'DA KAR TATİLİ

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi. Meteorolojinin uyardığı yoğun kar yağışı Elazığ’da etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle göz gözü görmez hale geldi. Valilikte okulların yarın için tatil edildiğini bildirdi.

Valilik açıklamasında, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 09 Ocak 2018 Çarşamba günü ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi. Açıklamada kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayıldığı belirtildi.


elazig-hava