Duruşmada Celal Ülgen "Siz iddianameyi daha bize okumadınız. Esas hakkındaki mütalaa bize tebliğ edilmemiş olmasına rağmen bugün Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde yayına girmiştir. Sayın Başkan siz kimsiniz? Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemelerisiniz. Siz bir gazetenin muhabirleri değilsiniz. Bunu soruşturun lütfen." dedi. Mahkeme başkanı ise "Dün savcı bey yazılı mütalaayı verdi. Yazılı olarak UYAP sistemine yüklendi. Yani o konuda ben nasıl aldılar nasıl verdiler bilemem ben." diyerek salonu terk etti. Bu esnada Avukat Ülgen "Bunları FETÖ'de de yaşadık" dedi.

"ETKİN MUHALEFET YAPARSANIZ SİZİ PERİŞAN EDERİZ" DENİLİYOR


Mahkemenin skandal kararını duruşma çıkışı da değerlendiren Avukat Celal Ülgen "Bu kararla Sözcü'ye 'Eğer siz etkin muhalefet yaparsanız; reisimize, cumhurbaşkanımıza, bizde o takdirde sizi perişan ederiz.' deniliyor. 'Sizi FETÖ'cülükle suçlarız' deniliyor. Ancak biz bu çemberi de yırtacağız. Nasıl seçimlerde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi alınmış ve çember yıkılmıştır, bu yargı çemberini de yırtacağız. Tıpkı FETÖ çemberini yıktığımız gibi." diye konuştu.

SKANDAL MÜTALAADA NE VAR?


Alelacele hazırlanan ve Sözcü avukatlarının hukuki gerekçelerine rağmen kabul edilen mütalaada arkadaşlarımız; Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın dosyasının ise savunması alınamadığı gerekçesiyle ayrılması talep ediliyor.

[old_news_related_template title="Sözcü davasında skandal karar: Savcının alelacele hazırladığı mütaalası kabul edildi" desc="Yayın hayatına başladığı günden bu yana Atatürk’ün yolundan ayrılmayan ve FETÖ’nün karanlık yüzünü defalarca yazıp uyaran Sözcü, gazeteciliği savunmak için bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Sözcü avukatlarının itirazına rağmen savcının alelacele hazırladığı ve arkadaşlarımıza hapis cezası istenen 17 sayfalık mütaalası kabul edildi. Dava karar duruşması için 14 Haziran'a ertelendi. Skandal mütalaada arkadaşlarımıza; 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkemenin skandal kararını değerlendiren Avukat Celal Ülgen 'Karar ile 'etkin muhalefet yaparsanız sizi perişan ederiz.' deniliyor. Ama FETÖ çemberini yırttığımız gibi bu çemberi de yıkacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/18/iecrop/sozcu-susarsa_16_9_1555563968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/gazetecilik-yargilaniyor-4469408/"]