Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Kaçakçılık ekipleri Türkiye genelinde nargile tütünü kaçakçılığı ve yasadışı imalatını yapan bir şebekeyi belirleyince harekete geçti. Şüphelilerin tespit edilmesi için teknik ve fiziki takip çalışması yapıldı.

ŞEBEKE YÖNETİCİLERİ BELİRLENDİ

Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmasında, şebekenin ülkemizdeki en büyük nargile tütünü şebekelerinden biri olduğu anlaşıldı. Araştırmalarda şebeke ele başının F.D., örgütün üst düzey yöneticilerinin ise A.O., S.D. ve G.K. olduğu anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturmada 70 şüpheli tespit edildi.

11 İLDE OPERASYON

Çalışmalarda şüphelilere ait 86 adres belirlendi. Araştırmaların ardından operasyon kararı verildi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Muş, Tekirdağ, Adıyaman, Ağrı, Mardin, Van ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda 56 şüpheli gözaltına alındı.

17 ARACA EL KONULDU

Yapılan aramalarda, 25 ton 648 kilo nargile tütünü, 50 kilo yaprak tütün ele geçirildi. Kaçakçılıkta kullanılan 17 araca da el konuldu. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 7 milyon 280 bin lira olduğu belirtildi.