Karlı hava dalgası iç ve yüksek kesimleri etkilemeyi sürdürüyor. Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Yozgat'ta Meteoroloji kar yağışının sürmesini bekliyor. Kar demek öğrenci ve veliler için tatil anlamına da geliyor ancak bu iller için resmi bir açıklama bulunmuyor.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Nevşehir Valiliği de yarın kar nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik verilere göre kar yağışının devam edeceği belirtilerek, "Aşırı buzlanma oluşabileceği nedeniyle Çarşamba günü il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli personel bir gün idari izinli sayılacaktır. Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın kış şartlarının gerektirdiği tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir" denildi.


nevsehir-kar-tatili

NİĞDE'DE OKULLAR TATİL

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Twitter hesabından “Kar, bir şehre ancak bu kadar yakışır” diyerek okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Vali Şimşek paylaşımda: “Sevgili çocuklar; kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarırken sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizim her şeyimizsiniz” ifadelerini kullandı.

nigde-kar-tatili

KAYSERİ'DE OKULLAR TATİL 

Kayseri'de kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sabahtan itibaren etki olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları 9 Ocak Çarşamba tatil edildi.Açıklamada ayrıca hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

kayseri-kar-tatili

YOZGAT'TA OKULLAR TATİL

Yozgat'ta gün boyu etkili olan kar sonrası Vali Kadir Çakır, yazılı bir açıklama yaptı. Vali Çakır, "Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü, ilimiz genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri de aynı tarihte bir gün idari izinli sayılacaktır" dedi.


yozgat-tatil