İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinden sonra 18 gün görevde kaldığı sürede odasına astırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir köylünün derdini dinlediği fotoğrafı, kayyum vali Ali Yerlikaya tarafından yerinden indirildi. İki görevli Atatürk fotoğrafını 'gülücükler dağıtarak' odadan çıkarmıştı.

[old_news_related_template title="'Tokat' gibi bir öykü" desc="İBB Başkanı seçilen ama YSK'nın tartışmalı kararı ile mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu görevde kaldığı sürede belediyede bazı görsel değişiklikler yaptı. Bunlardan biri tüm kamu kurumlarında bulunan Atatürk portesinin yerine dert dinleyen Atatürk fotoğrafının bir tablosunu asmak oldu. Ancak kayyum olarak belediyenin başına geçen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ilk iş olarak o tabloyu kaldırdı. Cumhuriyet ilan edildikten sonra belgesel değeri taşıyan tüm Atatürk fotoğraflarını çeken Cemal Işıksel tarafından ölümsüzleştirilen o anın ise çok etkileyici bir öyküsü var. İşte o fotoğrafın öyküsü..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/ata_16_9_1557482558.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tokat-gibi-bir-oyku-4746560/"]

İmamoğlu'nun açık ara farkla yeniden başkan seçilmesinden sonra Sosyal medyada binlerce kişi o fotoğrafın yeniden yerine asılması için çağrıda bulundu.





İşte o çağrılardan bazıları: