Olay, öğle saatlerinde ilçenin Tuna Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta meydana geldi. Ölen yakınlarını ziyaret etmek için mezarlığa gelenler, mezar taşlarının kırılıp tahrip edildiğini görünce durumu polis ekiplerine bildirdi.

[old_news_related_template title="200'den fazla mezar bulunmuştu... Bu kez hepsi kadın!" desc="Terör örgütü IŞİD'in yarattığı yıkım yıllar sonra gün yüzüne daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bugüne dek 200'den fazla toplu mezar tespit edilen Irak'ta, Musul'a bağlı bir köyde 38 kadına ait cesetlerin olduğu bir mezar daha bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/irak-toplu-mezar-reuters_16_9_1547189712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/200den-fazla-mezar-bulunmustu-bu-kez-hepsi-kadin-3079976/"]

Olay yerine gelen polis ise, onlarca mezar taşının zarar gördüğünü belirledi. Anne ve babasının mezar taşlarının kırılıdığını gören, Mehmet Duygulu, " Ölülere saygıları kalmamış, bu öfkenin sebebinin anlamıyoruz. Bu saldırıyı yapanların yakalanmasını istiyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi. Bazı kişiler ise, kalan mezarlarında aynı saldırıya uğramaması için nöbet tutacaklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  DHA