Ramazan ayı boyunca tüketilen yiyecekler ve içecekler kolay oruç tutmada oldukça etkiliyor. 1 ay boyunca oruç tutacak olan vatandaşlar en zor durumlardan biri de sık sık su içme isteği hissetmeleri. Bu durumu yaşamamak için oruç tutan kişiler iftarda ve sahurda doğru şekilde beslenmelidir. Peki, Ramazanda susamamak için ne yapmalı?

ORUÇ TUTARKEN SUSAMAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

İftar sonrası hemen çay ve kahve tüketmeyin;

Ramazan'da orucunuzu açtıktan sonra hemen çay veya kahve tüketmemeye özen gösterin. Yemek yedikten 1 saat sonra çay ve kahve içmeye çalışın. Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmeli.

Fazla yemekten uzak durun;

İftarda veya sahurda çok fazla yemek yemek hem sindirim sisteminizi yorar hem de su ihtiyacınızı artırır.

Yeterli oranda su tüketin;

Ramazan ayında yemek yeme düzeni değiştiği için iftar ve sahurda yeterli su almak gerekiyor. Günde en az 8 bardak su içmek gerektiği göz önüne alınırsa sahur ve iftarda bu oranı eşit bir şekilde dağıtmak vücudun susuzluk çekmesini önlemenin yollarından biri.

Tuzlu gıdalardan uzak durun;

Fazla tuzlu gıdalar susama ihtiyacı doğurduğu için bu dönemde kaçınılması gereken besin gruplarının başında geliyor.

Asitten kaçının

Su ihtiyacını asitli içecekler veya meyve suları ile gidermek daha fazla susuzluk çekmenize neden olabilir. Bunun yerine Ramazan ayı boyunca su ve maden suyuna yönelin.

Yağlı ve soslu besin yemeyin

Sahurda kızartmış veya yağlı besin grupları yerine peynir, ekmek veya yulaf gibi daha rahat sindirilen tipte yiyecekler tüketmek susuzluğu engelliyor.