Türk dünyasının ve Ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif (Arif Şirin) 13 Şubat Çarşamba günü yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 70 yaşında vefat eden Ozan Arif bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile ebediyete uğurlandı.

FOTO:SÖZCÜ - Ozan Arif'i birlerce kişi uğurladı.


Ozan Arif’in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’ndeki evinden alınan cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Büyük Cami’ye getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi cami önünde sevenleri karşıladı. Bu sırada izdiham da yaşandı. Cenazede sevenleri Ozan Arif’e son görevlerini yerine getirmek için toplandı.

Meral Akşener, Ozan Arif'in tabutu başında dua etti.

AKŞENER DE KATILDI


Törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP'ye katılan eski Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Zihni Şahin, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, MHP'den ihraç edilen bağımsız aday Erhan Usta, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş başta olmak üzere çok sayıda siyasi ile Uğur Işılak gibi sanatçılar da katıldı.

FOTO:SÖZCÜ- Törene MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak da katıldı.


MHP'Yİ İL BAŞKANI TEMSİL ETTİ

Törende MHP'yi, Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak'ın temsil ettiği gözlendi.

AKŞENER DUA ETTİ

Akşener, cenaze namazından önce Ozan Arif'in tabutunun başına gelerek dua etti. Ozan Arif'in cenazesinin başında dua eden Akşener daha sonra oğluna başsağlığı dileğinde bulunarak kadınlara ayrılan bölüme geçti.

FOTO:SÖZCÜ - Ozan Arif babasının yanına defnedildi.


BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Özellikle milliyetçi kesimin edebi dille sesi olan Ozan Arif, Samsun Büyük Cami’de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’nda babasının yanına defnedildi.

DEVLET BAHÇELİ İLE DAVALIK OLMUŞLARDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ozan Arif olarak bilinen sanatçı Arif Şirin ile ilgili geçtiğimiz yıllarda davalık olmuştu. Devlet Bahçeli’nin avukatı Yücel Bulut dava sürecine ilişkin yaptığı bir açıklamada, “27.06.2017 tarihinde Arif Şirin (Ozan Arif) isimli şahsın kamuoyuna yansıyan hakaret dolu beyan ve ifadeleri nedeniyle gerekli hukuki süreç başlatılmış olup; adı geçen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Şüpheli hakkındaki hukuki süreç titizlikle takip edilecektir” demişti. Bahçeli ile davalık olmasının ardından Ozan Arif ile MHP'lilerin arası açılmıştı.

OZAN ARİF KİMDİR?

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949'da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970'de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun'un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı. Türkülerinde Türk milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü bir ozandı.