Ülkücü Hareketin tanınmış simalarından Ozan Arif ismiyle tanınan Arif Şerin, gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sabah saat 04.50’de hayatını kaybetti. Vefat haberini ardından Ülkücüler sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’yle daha önce mahkemelik olan Ozan Arif için kimi rahmet dilerken bazıları da ‘Hakkımı helal etmiyorum’ dedi.

“ÖTEKİ DÜNYADA HESAPLAŞIRIZ”


MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Hadis-i Şerif'te "Ölülerinizi hayırla yad ediniz" diye buyuruyor Hz. Peygamber. Arifin biri ölmüş. Ne iyi anmak nede kötü anmak isterim. Allah'a havale ediyorum. Varsa da hakkım helal etmiyorum. Öteki dünyada hesaplaşırız.” Gür’ün bu paylaşımına çok sayıda ülkücünün tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

DEVLET BAHÇELİ İLE DAVALIK OLMUŞLARDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vekili Avukat Yücel Bulut, Ozan Arif olarak bilinen sanatçı Arif Şirin ile ilgili hukuki süreç başlattıklarını açıklamıştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin vekili Avukat Yücel Bulut yaptığı açıklamada, “27.06.2017 tarihinde Arif Şirin (Ozan Arif) isimli şahsın kamuoyuna yansıyan hakaret dolu beyan ve ifadeleri nedeniyle gerekli hukuki süreç başlatılmış olup; adı geçen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Şüpheli hakkındaki hukuki süreç titizlikle takip edilecektir” demişti.

MERAL AKŞENER’DEN PAYLAŞIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ozan Arif’in vefatının ardından sosyal medya hesabından Ozan Arif’in fotosuyla birlikte; “Türk Milleti'nin gür sesi Ozan Arif, Cenab-ı Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ozanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhun şad, mekânın cennet olsun, büyük Ozan” paylaşımda bulundu. İYİ Partili birçok kişi de Ozan Arif’in vefatından duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından duyurmayı ihmal etmedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ da Ozan Arif paylaşımında bulundu. İYİ Parti’nin resmi twitter hesabından da Ozan Arif paylaşımı yapılması dikkatlerden kaçmadı.

MANSUR YAVAŞ’TAN OZAN ARİF PAYLAŞIMI

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Ozan Arif’e rahmet diledi. Yavaş paylaşımında “Bu coğrafyanın izlerini sözlerinde, şiirlerinde hissettiğimiz, Anadolu’nun toprak kokan evladı, değerli büyüğümüz #OzanArif ‘in rahmete yürüyüşünü büyük bir üzüntü ile paylaşmak isterim. Allah ruhunu şad, mekânını cennet eylesin. Türk şiirinin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

ŞEVKAT ÇETİN VE ATİLA KAYA’DAN PAYLAŞIM

MHP Teşkilatlardan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin “İçimizi Acıtan Bir Gidiş Oldu. Yaşananlar… Hatıralar...” diyerek Ozan Arif’e rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli’yle ters düşen Atila Kaya da Ozan Arif’e rahmet dileyen bir mesaj attı. BBP lideri Mustafa Desteci de Ozan Arif’e rahmet dileyen bir paylaşım yaptı.

GÖZLER BAHÇELİ’DE

Ozan Arif’in vefatından sonra gözler MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çevrildi. Ozan Arif’in vefatına ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapmayan Bahçeli’nin cenaze törenine katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

Ozan Arif Kimdir?


Giresun’un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949’da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970’de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun’un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı. Türkülerinde Türk milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü bir ozandı.