Acılı baba Aslan, Özgecan'ın katledilişinin 4'üncü yıl dönümünü doldurmaya 2 gün kala hislerini paylaştı. Ailece zor günler geçirdiklerini dile getiren Baba Aslan, "Dile kolay, 4 yıl geçmiş. Her gün o acının, o ızdırabın, o kötü günün acısı katlanarak geçti. Onu düşünmediğim, aklıma gelmediği bir an bile yok. Sürekli, 'Ya sabır' diyorum. İlaç desteği ile ben de eşim de ayakta duruyoruz. Çünkü, 'Zaman her şeyin ilacı derler' fakat bu süreçte zaman geçtikçe bu acı katmerleniyor. Hayat malum devam ediyor. Fakat bu hayatın içerisinde gülmeyi unuttuk desem yeridir. Çünkü, çevrede de gülen insanları gördüğüm zaman buruk bir acı aklıma geliyor. Özgemin bu haksız saldırıya uğramasından sonra adeta duygularımız da öldü" diye konuştu.

'ONUN ÖLMESİ İYİ OLDU'

Aslan, kızını katleden Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin de, "Ben hiçbirşey hissetmemiştim ama onun ölmesi iyi oldu. Fakat öbür ikisi içeride hala devlet tarafından besleniyor" dedi.

Özgecan Aslan, toprağa verildiği 14 Şubat Perşembe günü mezarı başında anılacak.


ÖZGECAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ölümünün 4'üncü yılında Özgecan Aslan'ın Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabrine gelen Songül- Mehmet Aslan çifti ile yakınları, dua edip, çiçek bıraktı. Canlarının her geçen gün daha da acıdığını dile getiren baba Mehmet Aslan, "Yıllardır konuşuyoruz, söylüyoruz. Güzel, iyi temennilerde bulunuyoruz. Aklımızın erdiği kadar devletimizin, milletimizin yanındayız; halkımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik olsun, diye hep güzel şeyler söyledik; ama insan başına gelmeden anlayamıyor. Televizyonlarda bir kadın, annesi- babası ya da eşi, nişanlısı, arkadaşı tarafından vahşice öldürülüyor. Bunun önüne geçmek için bunu ciddi bir problem olarak kabul edip, ona göre çok geniş mutabakatlı büyük bir şura kurulup, bu sorunun çok boyutlu olarak ele alınması gerekiyor. Artık söyleyecek söz de kalmadı. Sözün bir anlamı yok, bir anlam ifade etmiyor. Katledilmiş olan bütün kadınların, kızların mekanı cennet olsun" diye konuştu.


Songül- Mehmet Aslan çifti ve yakınları, Özgecan Aslan'ın kabri başında dua ettikten sonra gözyaşlarıyla mezarlıktan ayrıldı.