İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaya Şebnem Korur ile gazeteci Erol Önderoğlu katılırken, Ahmet Nesin ise duruşmaya gelmedi. Duruşma savcısı dava ile ilgili olarak görüşünü açıkladı.

MAHKEME İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ


Sanıkların belirtilen tarihlerde gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptıklarını, suç konusu yazılarda silahlı terör örgütü PKK/KCK’nin veya alt birliklerinin propagandası mahiyetinde yazılar yer aldığı belirtildi.

Mütalaada, gazetede yer alan bu yazılarla, kişiler ve toplumun suç işlemeye tahrik edildiği ve işlenen suçların da övüldüğü iddia edildi. Savcı, sanıklar Ahmet Nesin, Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu’nun 1 yıl 6 aydan 7 yıl altı aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

[old_news_related_template title="Ahmet Nesin Fransa'da ifade verdi: Bu dava sizi ilgilendirmiyor" desc="Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemdeki yayınlar nedeniyle yargılanan yazar Ahmet Aziz Nesin, Fransa'da ifade verdi. Nesin, dava dosyasına gönderilen ifadesinde, 'Bu suçlamaları kabul etmiyorum ve size söyleyecek hiçbir şeyim yok çünkü, bu dava Fransız hukuki yetkililerini ilgilendirmemektedir. Onbir gün İstanbul'da hapis yatmama rağmen herhangi bir cezam olmadığını, özellikle 2016 yılındaki yargılama esnasında, Türk hukuki yetkililerine anlattım. Bu konu ile ilgili size beyan edecek başka bir şeyim yok' dedi. Mahkeme, ifadesini verdiği için Nesin hakkındaki yakalama kararını kaldırıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/ahmet-nesin-depophotos_14611652_16_9_1548670073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ahmet-nesin-fransada-ifade-verdi-bu-dava-sizi-ilgilendirmiyor-3297025/"]