Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP'li belediyesi, oy çokluğu ile 19 Mart 2019'da açılan Millet Bahçesi Parkı'nın adını 100'üncü Yıl Atatürk Parkı, aynı yerdeki yapının Millet Kıraathanesi olan adını ise ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ olarak değiştirdi. Ardından da onay için Fındıklı Kaymakamlığı'na gönderdi. Ancak Kaymakam vekili Emrah Yılmaz, yapılan isim değişikliklerinde kamu yararı olmadığını belirterek, belediye meclis kararını onaylamayarak geri gönderdi.

[caption id="attachment_5257975" align="alignnone" width="722"] Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu.[/caption]

 

BELEDİYE ATATÜRK PARKI TABELASINI ASTI

Ancak Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, meclis kararını uygulayarak parka "Atatürk Parkı" tabelasını astırdı. Bir süre sonra kaymakamlıktan gelen görevliler tabelanın değiştirildiğini tutanakla Kaymakam vekiline bildirdi. Kaymakam Vekili Emrah Yılmaz da belediyeye bu kez uyarı yazısı gönderdi.

[new_related_template title="İstanbul'un müze parkı Atatürk Arboretumu" desc="İstanbul'un önemli yeşil alanlarından biri olan Atatürk Arboretumu, Sarıyer ilçesine bağlı Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde yer alıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/23/iecrop/arb8_16_9_1563868229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/istanbulun-muze-parki-ataturk-arboretumu/?_szc_galeri=1"]

KAMU DÜZENİNİ BOZUYOR

Kaymakam Vekili Yılmaz, gönderdiği yazıda "Belediye meclisinin 81 sayılı 08.07.2019 tarihli kararının 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 81'inci maddesine dayanarak onaylanmadığı bildirilmişti. Onaylanmayan meclis kararının yürürlüğe girmeyeceği kanunda açıkça belirtilmiştir. Ancak ekte gönderilen tutanakta da görüleceği üzere onaylanmayan meclis kararında belirtilen ismin parka verilmesine yönelik belediyeniz tarafından tabelada değişiklik yapıldığı, bu durumun kanuna aykırılık teşkil etmesinin yanı sıra kamu düzenini bozan bir suç doğurması nedeniyle sahildeki parkın isminin tekrar ivedi olarak eski haline döndürülmesinin ve kanunlara uygun hareket edilmesi hususunda gereğini rica ederim" diye belirtti.



TABELALAR İNMEYECEK

Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çevratoğlu, belediye meclisinin kararını uyguladıklarını söyleyerek, "Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclisin üzerinde güç yoktur" dedi.