Ekrem İmamoğlu, belediyenin tüm veri tabanını kopyalatma talimatı verdi. AKP'li üyeler bu talimatı mahkemeye taşıdı. Mahkemeden "yürütmeyi durdurma" kararı çıktı...

[old_news_related_template title="Son dakika... İBB kayıtlarının kopyalanması işlemine yürütmeyi durdurma kararı" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Şeffaf olma sözü verdim' diyerek İBB'nin özellikle 31 Mart’la 18 Nisan arasında yaptığı işlemler için yapılmasını istediği 'arşiv' çalışmasına 4. İdare Mahkemesi'nden izin çıkmadı. Mahkeme, İBB veritabanı kayıtlarının elektronik ortamda kopyalanması işlemine yapılan itiraz sonrası, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İBB cephesinden yapılan açıklamada ise ' Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır.' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/19/iecrop/imamoglu-yan_16_9_1555684245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ibb-kayitlarinin-kopyalanmasi-islemine-yurutmeyi-durdurma-karari-4491409/"]


İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanması kararı hakkında "yürütmeyi durdurma" kararı aldı.

Konuyla ilgili bir tweet atan Fatih Portakal, AKP'li üyeleri eleştirdi. Portakal şunları kaydetti:



"#İstanbulBelediyesi’nin ne korkusu olabilir ki #AKP’li üyeler mahkemeye başvurup kamu faydası için yapıldığını düşünduğüm #imamoğlugenelgesini mahkemeye taşımış olabilirler? Peki mahkeme genelgenin yürütmesini neden durdurmuş olabilir? Kendinizden eminseniz endişeye mahal yok."



"Ben vergi veren yurttaşım. Yönetimin ömrü kısa veya uzun olsun el değiştiren ya da değiştirmeyen tüm belediyelerde şeffaflığı önemsiyorum. Gelirleri ne giderleri ne hatta ihaleleri ne merak ediyorum? Özellikle de 25 yıldır #AKP’li başkanlar tarafından yönetilen ist. ve Ank."