Samsun merkezli PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Onur Karagöl, kış şartlarında sokaklarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için, sokak sokak dolaşan postacıların artık yanlarında mama ile dolaşacaklarını ve hem postalarını dağıtıp hem de sokak hayvanlarını besleyeceklerini söyledi.

postaci-orta"ARAMIZDA PARA TOPLADIK"


Sokak hayvanlarının kışın zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği hatırlatan Karagöl,"Postacı arkadaşlarla aramızda para topladık. Yüklü miktarda kedi, köpek maması ve kuş yemi siparişi verdik. Onları küçük paketler haline getireceğiz. Postacı arkadaşlar bu mamaları çantalarında taşıyacaklar ve gördükleri sokak hayvanlarına yiyecek verecekler." dedi.

Samsun merkezde 128 postacı bulunduğunu dile getiren Onur Karagöl, "Kış aylarında sokaklarda 3 canlı gezer. Birisi postacı, diğeri sokak hayvanları biri de evsizler. Herkes biliyor ki bu hayvanlar kış şartlarında sokaklarda aç kalıyorlar." diye konuştu.

"MADDİ DESTEK KABUL ETMİYORUZ, VATANDAŞLAR MAMA ALIP GÖNDEREBİLİR"

Onur Karagöl, başlattıkları uygulamayı önce Samsun'un ilçelerinde sonra da diğer illerde hayata geçireceklerini söyleyerek, "Vatandaşlardan büyük ilgi görüyoruz. Maddi yardık yapmak istiyorlar. Ama dernek olarak maddi yardım kabul etmiyoruz. Ancak duyarlı vatandaşlarımız mama alıp bize gönderebilirler" dedi.