İstanbul Avcılar'da 6 Şubat 2019'da Emre Çiçek, kız arkadaşı R.K. ile akşam saatlerinde buluştu. Çift daha sonra genç kızın çalıştığı tekstil atölyesine gitti. İş yerinde aralarında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Emre Çiçek eline geçirdiği falçatayla kız arkadaşının boğazından bıçakladı. Kanlar içinde kalan genç kızın ellerini ve ayaklarını bağlayarak bir çuvala koyan Çiçek, ardından kiralık aracın bagajına koyarak göl kenarına götürdü. Bir süre sonra babasını arayan Çiçek, “Acil olarak evden uzaklaşın, sevdiğim kıza zarar verdim” dedi. Genç kızın hayatından endişe eden baba, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polisler, yarı çıplak halde elleri ve ayakları domuz bağı bağlanmış olan genç kızı, ekip aracıyla hastaneye götürdü. Dakikalarca işkenceye maruz kalan R.K. mucizevi bir şekilde hayata tutundu.

“KENDİ BACAĞINI VE BOĞAZINI KESTİ“


Saldırgan Emre Çiçek, korkunç olaydan sonra otogarda polise teslim oldu. Çiçek ifadesinde, olay günü bakkaldan kaçak içki alıp içtiğini, sarhoş olduğunu, kendinde olmadığını, bir kişiden uygunsuz mesajlar gelmesi üzerine kız arkadaşıyla tartıştığını, kızdığını, bu sırada genç kızın yazıhaneden falçatayı alarak kendi bacağına ve boğazına zarar verdiğini ve ‘buradan çıkınca seni öldürteceğim, süründüreceğim, bana tecavüz etti diye şikayetçi olacağım’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu söyledi.

“SİNİR KRİZİ GEÇİRDİĞİ İÇİN ELİNİ, AYAĞINI BAĞLADIM“


İfadesinin devamında, kız arkadaşı R.K.'nin sinir krizi geçirmesi nedeniyle hastaneye götürmek için elini ve ayaklarını bağladığını ileri süren Çiçek,“O sırada R.K. ailesine 'Geleceğiz' diye mesaj attım. Onları oyalandım. Amacım kız arkadaşımı hastaneye götürmekti. Bağırmaması için korkutmak maksadıyla bıçakla tehdit ettim. Bu sırada arbede çıktı aramızda ve elimdeki bıçak boynuna geldi“ dedi.

BİRİNİ ÖLDÜRDÜM NE YAPABİLİRİM? SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ


Genç kızın öldüğünü düşündüğü için torbaya koyduğunu iddia eden Emre Çiçek, bu şekilde aracının bagajında göle gittiğini ifade etti. O anların detaylarını ise şöyle anlattı; “Gölün orada gördüğüm kişilere 'Birisini öldürdüm ne yapabilirim, siz olsanız ne yapardınız' diye sordum. O şahıslar da bana akıl verdi. Daha sonra R.K.'yi göl kenarına bıraktım. Ama kafa tarafına gelen torbayı birileri görsün diye açtım. Ardından babamı arayarak teslim oldum“ dedi.

BİTMEK BİLMEYEN VAHŞET!


Mucize şekilde hayata tutunan genç kız ise boğazının kesilmesi, yüzünden konuşamadığı için korkunç olayı yazarak anlattı. R.K. ifadesinde Emre Çiçek'ten ayrılmak istediğini söylemesi üzerine iş yerine gittiklerinde ‘sana sürprizim var’ diyerek gözünü kapattığını, iş yerinde Emre Çiçek'in kendisinin ellerini ve ayaklarını bağladığını, ‘sen bana ihanet ettin’ diyerek falçatayla boynunu kestiğini, sanığın kendisine tecavüz etmeye ve boğmaya çalıştığını, öldüğüne kanaat getirince de soluk borusuna vurduğunu, çırpınırken de balta ile kendisine vurduğunu’’ anlattı.

“BENİ BULAŞTIRMA, KİMSEYE BİR ŞEY DEMEM“


Olay yerine cani adamın yanına gelen birinin, 'Beni bu işlere bulaştırma, ben kimseye bir şey demem' diyerek olay yerinden ayrıldığını anlatan R.K.,“ Emre, 'Geberdin mi' diyerek beni tekmeledi. Daha sonra iki büyük çuval bulup beni çuvalla arabanın bagajına yerleştirdi. Ardından bir yere bırakarak araba ile üzerimden geçti. Son bir gayret ile aşağıya doğru yuvarlandım ve bir şekilde çuvaldan çıktım“ ifade etti.

Soruşturma sonunda tutuklu sanık Emre Çiçek hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme“ ve “Nitelikli cinsel saldırı“ suçlarından 23 yıldan 30 yıla kadar hapsi istendi. Aynı zamanda olay günü sanığın yanına gelerek oradan ayrılan sanık Y. K. hakkında ‘’Suçu bildirmeme’’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.