Mevlid Kandili'nin gelmesiyle, inananlar birbirlerini kandil mesajlarıyla anıyor... Mevlid Kandili'nde Hazreti Muhammed doğum günü vesilesiyle hayırla ve dualarla anılır. Bu gün yapılması gereken ibadetlerle ilgili kesin bir hüküm bulunmamasına karşın İslam alimlerinin bazı önerileri vardır. Mevlid Kandili Türkiye'de ve dünyada çeşitli ülkelerde kutlanmaktadır. İşte Mevlid Kandili hakkında ayrıntılı bilgiler ve en anlamlı Mevlid Kandili mesajları...



KANDİL MESAJLARI


Mevlid Kandili mesajları ile bu mübarek gecenin sevinci sevdiklerinizle paylaşın. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğumu nedeniyle idrak edilir. Bu özel günde Efendimizi salat-ü selamlar ile anarken aynı zamanda bu coşkunuzu sevdiklerinize göndereceğiniz kandil mesajları ile yaşayabilirsiniz.

Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun. Kandiliniz mübarek olsun.


Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.


mevlid-kandili


Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah’a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.


Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.


mevlid-kandili


Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz Aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..


KANDİLLERDE DOLUP TAŞAN BAZI TARİHİ CAMİLER



SÜMBÜL EFENDİ CAMİSİ



HACI BAYRAM CAMİSİ



ULU CAMİ