Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve Suriye Milli Ordusu askerlerinin de katıldığı Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı, planlandığı gibi devam ediyor.

[old_news_related_template title="SANA duyurdu: Suriye ordusu Türk ordusuna karşı harekete geçti | Son dakika haberleri" desc="Suriye devlet haber ajansı SANA, 'Suriye ordusu birlikleri, 'Türk saldırısına karşı koymak' üzere kuzeye hareket etmeye başladı' duyurusunda bulundu. Öte yandan Şam yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Menbiç kentine girdiklerini iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/13/iecrop/basliksiz-4_16_9_1570991117.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sana-duyurdu-suriye-ordusu-turk-ordusuna-karsi-harekete-gecti-5386885/"]

Hava Kuvvetleri ile karadan topçu birliklerinin PKK/PYD-YPG´li terörislerin mevzilerini bomba yağdırması ile başlayan harekâtta daha sonra zırhlı birlikler Tel Abyad ile Rasulayn'a ilerlemeye başladı. Yaşanan çatışmaların ardından birlikler Resualyn'a girdi. TSK ve Suriye Milli Ordusu birliklerinin kontrolü sağladığı Resualyn'da, teröristlerin geri çekilme anları görüntülendi.

[old_news_related_template title="Barış Pınarı Harekâtı beşinci gününde: Sözcü sıcak bölgede" desc="Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekâtı tüm hızıyla sürüyor. TSK'nın top atışlarıyla desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) Resulayn'da teröristlerin büyük bölümünü temizledi. Sözcü muhabiri Tugay Saday, sıcak bölgede gelişmeleri yakından takip ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/13/iecrop/resulayn_16_9_1570978973.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/baris-pinari-harekati-besinci-gununde-sozcu-sicak-bolgede-5386773/"]

Yerel kaynaklardan elde edilen görüntülerde silahlı bir teröristin diğer teröristleri çağırması görülüyor. Kısa süre görüntüye giren ve birinin omuzunda, omuzdan atılan ısı güdümlü füze sistemi bulunan 3 terörist daha beliriyor. 4 terörist evlerin arasından kaçarak gözden kayboluyor.

DHA