Ramazan yaklaşırken inananların gözü önemli saatlerde. Ramazan ayında ezanın saat kaçta okunacağı merak ediliyor. Özellikle vatandaşlar ilk sahurun saat kaçta olacağını ve ilk iftarın ne zaman olacağını araştırıyor. Sizler de Ramazan ayı ile ilgili tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sahur ve iftar saatlerini görebileceğiniz imsakiye aracı.

İFTAR VE SAHUR SAATLERİ DİYANET SAYFASI

İFTARA KAÇ SAAT KALDI?

Aşağıdaki ekrandan istediğiniz ili seçerek iftar saatini görebilirsiniz.



2019 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı ve şeytanın zincirlere bağlandığı mübarek Ramazan ayına az zaman kaldı. İslamın beş şartından birisi olan Ramazan orucu Diyanet İşleri başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre, Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi (2019) günü başlayacak.

RAMAZAN’DA TUTAN ORUCUN ÖNEMİ

Bakara Suresi'ne göre Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz'e (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. Ramazan orucu ile ilgili ayet şöyledir:

“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır. Aşağıdaki linke tıklayarak diyanetin açılan sayfasında il ve ilçe seçimi yaparak Ramazan İmsakiyesini görebilirsiniz.