Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili vaatlerini açıklamak için bir araya geldi. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tarihi programda modaratörlüğü yapan İsmail Küçükkaya; iki adaya, "seçim neden yenilendi?" diye sordu.

[old_news_related_template title="Sosyal medya İmamoğlu-Yıldırım ortak canlı yayınıyla çalkalanıyor!" desc="Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında yapılan tarihi ortak canlı yayının sosyal medyadaki yankıları İmamoğlu'nun yayını daha rahat sürdürdüğünü gösteriyor. İşte sosyal medyadaki bazı yorumlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/16/iecrop/ortak-yayin-imamoglu-yildirim_16_9_1560709606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sosyal-medyada-imamoglu-yildirim-ortak-canli-yayiniyla-calkalaniyor-5169916/"]

AKP'nin adayı Binali Yıldırım, "Oylar sayılırken bir takım garip işler oldu, şaibe karıştı, oylar çalındı ve sonuçta YSK da bu durumu değerlendirerek yenilenmesine karar verdi. Bizim tercihimiz oyların yeniden sayılmasıydı ancak CHP bu konuda bize yardımcı olmadı.Biz de yeniden seçime gitmek zorunda kaldık" dedi.

İstabul'un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şaibe ve oyların çaldığı iddialarına yanında getirdiği belgelerle cevap verdi. İmamoğlu, YSK'nın gerekçeli kararında da 'çaldılar' ibaresinin yer almadığını söyledi.