Mahalli seçimler yaklaşıyor, belediye başkanı adayları ve muhtarlar seçim çalışmalarını sürdürüyor. Oy kullanacak vatandaşlar ise seçmen kayıtlarının olup olmadığını merak ediyor. Vatandaşlar YSK seçmen sorgulama sistemi üzerinden, kayıtlı oldukları adresleri araştırmaya başladı. Peki, YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

SEÇMEN SORGULAMA EKRANI: YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak.

secim-sandigi-iha_16_9_1525100139-880x495

SEÇMEN LİSTELERİ NE ZAMAN ASKIDAN İNECEK?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak'ta askıdan indirilecek. Seçmenler bu tarihten itibaren YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

FARKLI ŞEHİRDEKİ ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.