CHP’nin YSK’daki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Sözcü’ye yaptığı açıklamada, İstanbullu seçmenlerin e-devlette kayıtlarını göremeseler dahi birşey yapmalarına gerek olmadığını, kayıtların siyasi partiler tarafından kontrol edilip gereğinin yapılacağını söyledi. YSK seçmen sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yakupoğlu, 23 Haziran’da yapılacak seçimin “yeni bir seçim olmadığını”, “yenileme seçimi olduğunu” belirterek, 31 Mart’taki seçmen listelerinin geçerli olacağını vurguladı.

“İKAMETİNİZ İSTANBUL’DA DEĞİLSE BİLE OY KULLANABİLECEKSİNİZ”


Yakupoğlu, “İstanbul’da 23 Haziran seçimleri için 31 Mart’taki seçmen listesi geçerli olacak. Bu nedenle seçmen listeleri askıya çıkmayacak. 31 Mart'ta İstanbul'da oy kullanan vatandaş ikametgâhını İstanbul'dan alsa bile 23 Haziran'da oy kullanılabilecek. Buna karşılık, 31 Mart ile 23 Haziran tarihleri arasında 18 yaşını dolduran, askerliğini bitirip gelenler de, 31 Mart’ta listede olmadıkları için oy kullanamayacaklar” dedi.

Seçmen listesinde “artış olmasının mümkün olmadığını” kaydeden Yakupoğlu, “Ancak bazı eksilmeler olabilecek. Bunlar da 31 Mart ile 23 Haziran tarihleri arasında ölen ya da kısıtlı olduğu belirlenen seçmenler olacak” diye konuştu.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA EKRANI

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için e-Devlet Kapısından ya da https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

CHP: KONTROLÜMÜZ ALTINDA

CHP'nin YSK'daki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Sözcü'ye yaptığı açıklamada, İstanbullu seçmenlerin e-devlette kayıtlarını göremeseler dahi birşey yapmalarına gerek olmadığını, kayıtların siyasi partiler tarafından kontrol edilip gereğinin yapılacağını söyledi.

Yakupoğlu, 23 Haziran'da yapılacak seçimin “yeni bir seçim olmadığını”, “yenileme seçimi olduğunu” belirterek, 31 Mart'taki seçmen listelerinin geçerli olacağını vurguladı.