Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Günümüzde, bir çok toğlumda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu günde sevdiklerimize onlara ne kadar değer verdiğimizi hissettirmek için Sevgililer Günü mesajları atıyoruz. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları...

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI


Sen benim hayatımda olduğun sürece, ne sen kimseye rakip ne de kimse sana rakiptir. Daha nice sevgililer gününde beraber olmayı diliyorum.

Yüreğim hafif ıslaktır benim kuytu köşelerde ağlamaktan ve rengi hafif uçuktur kurusun diye kaç kez güneşe asmaktan. Sevgililer günün kutlu olsun aşkım.

Sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!

SEVGİLİLER GÜNÜ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.





Denizi içerken maviler takıldı boğazıma, karaya vuran balık gibi çırpınıyorum. Mavi gözlerini özlüyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.

Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için tutkunum sana. Sen çöllerde serap, engin denizlerde yakamoz, ormanın denizinde huzur gibisin, ışığım sensin, güneşimsin… Bil ki çok özlendin… Sevgililer günün kutlu olsun!

Hadi gel tut ellerimi! Benimle yan! Benimle meydan oku her çaresizliğe! Benimle uyu benimle uyan. Birlikte varalım nice yıllara.



Bütün mevsimleri bir günde, bütün yılları bir mevsimde yaşamaya razıyım seninle… Daha nice sevgililer gününü beraber geçirmek dileğiyle.

İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim. Sevgililer günümüz kutlu olsun!

Ne zaman tutsam ellerini gözlerimin önünden mevsimler geçer, ne zaman gözlerin gözlerime değse samanyolundan bir yıldız düşer. Sevgililer günün kutlu olsun!

Bu sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat.

[old_news_related_template title="Aşkın sağlığa 6 faydası" desc="Kardiyoloji Uzmanı Profesör Doktor Ahmet Karabulut; 14 Şubat Sevgililer Günü’nde aşkın; beden ve ruh sağlığına ilaç gibi geldiğini söyledi. İşte bilimsel araştırmalarla ispatlanan o faydalar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/02-ask-3-15cm_16_9_1550093868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/askin-sagliga-6-faydasi-3521458/"]

SEVGİLİLER GÜNÜ ADETLERİ

Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?" yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.

Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.

Sevgililer Gününü çiftler genellikle başbaşa geçirirler. Başbaşa gidilen romantik bir yemek ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.

Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.

Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

[old_news_related_template title="Şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan'dan ünlülere 'Sevgililer Günü' hediyeleri" desc="Yüzlerce şarkıya dizeleriyle hayat veren, bugüne kadar onlarca şiir albümüyle onlarca şiir kitabı olan şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, sanat dünyasının ünlülerine ‘Sevgililer Günü’ nedeniyle şiirler yazıp hediye etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/ahmet-selcuk-ilkan_16_9_1550117853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/sair-ve-sarki-sozu-yazari-ahmet-selcuk-ilkandan-unlulere-sevgililer-gunu-hediyeleri/"]

[old_news_related_template title="Google'dan Sevgililer Gününe özel Doodle!" desc="Özel günlerde logosunu çeşitli Doodle’larla değiştiren Google, geleneği bozmayarak Sevgililer Günü'ne özel olabilecek en anlamlı Doodle’u hazırladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/google-880_16_9_1550093448.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/googledan-sevgililer-gunune-ozel-doodle-3521570/"]