Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sivas ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir'in batı kıyıları ile Muğla'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN MARMARA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda,  "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeydoğusunda görülecek olan sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA YARINA DİKKAT!

İstanbul'da yarın hava sıcaklıkları en yüksek 18, en düşük ise 14 derece olarak ölçülecek. Yarından sonra etkisini kaybedecek yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları yükselecek.



DOĞU'YA KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyrettiği Doğu Anadolu bölgesi için kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtınalı (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan’da 5, Erzurum ve Kars’ta 6, Ağrı’da 9, Erzincan’da 10, Iğdır’da 16 derece.

Gün içerisinde beklenilen sıcaklık değerleri ise; Iğdır’da 28, Ağrı’da 22, Erzincan’da 25, Kars’ta 20, Ardahan’da 18, Erzurum’da 19 derece olacak.

Öte yandan bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzincan Refahiye’de 2,4 en yüksek sıcaklık ise Iğdır merkezde 30 derece olarak ölçüldü.

YURTTA HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 22

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 19

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 28