Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisini FETÖ'cülükle suçladığını belirten eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, şunları söyledi:

* Ben ona diyorum ki "Benden rüşvet istediler, benden para istediler." İrtikapa girer bu diye suç duyurusunda bulunuyorum. O da diyor ki "Sinan Aygün FETÖ'cü…" "Suç duyurusunda bulunuyorum. Bu arsanın yüzde 50’sine el koysunlar" diyor. Arsanın zaten hepsi benim değil ki. Beni nasıl kötüye bağlamaya çalışıyor...

* "Parayı FETÖ’cülere verdi, yurt dışına kaçtı" diyor. Hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına bir lira para yollamadım. Yurt dışında gayrimenkul almadım. Acaba Londra’da kimin evi var, kimlerin ne şirketleri var? Bir de bunun araştırın bakalım. FETÖ’cülükle suçlanacak en son insan benim.



"EL KONULAN MALLARIMI ALAMADIM"

* Bunu da ilk defa söylüyorum. Ergenekon hakimleri denen alçaklar yargılanıyorlar. Ben her davasına gidiyorum bu adamların, peşini bırakmayacağım bu adamların. Ve tekrar ben 1 Temmuz 2019 tarihinde bana karakoldan bir yazı geldi. "Şüpheli Sinan Aygün gel ifadeni ver" diye. Ben FETÖ’cüyüm ya, ortak çalışıyorum ya… Yapmış olduğum hakaretlerden dolayı FETÖ’cü savcılar beni savcılığa bildirmişler. Ben tekrar başladım yargılanmaya… Niye? FETÖ’cülere hakaretten.

* Ben FETÖ’cü olsam, benim başıma bunlar gelir miydi? Benim 1 Temmuz 2008’de el konulan param, el konulan mallarım; bugün ayın 23’ü, 10.15 itibariyle hâlâ alamadım. Harf sırasına göre iade ediliyor. Şu mallarımı da iade etsinler de onları da satayım inşaatımı bitireyim diye düşünüyorum.

"AĞABEY NE VERECEKSİN?"

Sinan Aygün, TOGO Kuleleri inşaatının mühürlenmesi ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıldığını belirterek, "Grup odasına girdik, 8 tane Meclis üyesi 'Ağabey ne vereceksin?' dedi. Ben dedim ki, 'Sizde hiç mi korku yok, bu nasıl bir soru? Burası dinleniyordur, benimle bu konuyu nasıl konuşursunuz?' Niye istiyorsunuz benden para?' İstinafa müracaat edip etmemek için" diye konuştu.

Aygün'ün basın toplantısındaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

Son 20 yılım incelendi. Ekim ayında 12-13 tane daire sattım, kasım ayında 12-13 tane daire sattım. Faizler indi, vadeler 10 yıl uzadı, tam inşaat sezonu. Tam piyasalar düzelmişken böyle bir iddianın ortaya atılması, Mimarlar Odası'nın önüne gelene dava açması, kamu kuruluşlarına dava açması, özel sektöre dava açması, şu anda müşterilerin büyük bir çoğunluğu, inşaat almaya gittiği zaman sorduğu soru şu: Burada mahkemelik durum var mı, dava var mı?

"ARSA 20 BİN METREKARE DEĞİL"

79 inşaatı acaba mühürleyecek mi? Acaba yine bir okul pazarlığı var mı, onu da bilmiyorum. Ama benim başıma geldi. Ben hakkımı her zaman aramışımdır. Yapmam gerekeni yaptım ve başvurdum. Televizyonda 'inşaatın yapıldığı arsa 20 bin metrekare' diyor. Sen televizyona çıkıyorsun. Bütün Ankara'daki iş âlemi, müteahhitler şu anda zan altında. Şu anda bu arsaların tapuları burada; arsa 12 bin 82 metrekaredir. Bunun 2 bin 721 metrekaresi şahsıma aittir, arsa da 20 bin metrekare değildir.

"2.5 OLARAK BAŞVURDUM, 2.1 VERDİLER"

Sanayi arsası gözüküyordu, ticari kullanım alanına düzenlenmesi lazımdı. Plan değişikliği yaptık ve plan değişikliği yaparken de kentsel altyapı etki değerlendirme raporu hazırladık. Ankara'daki birçok inşaatta bu rapor yoktur. Bunu yaparken de dedik ki, 'Burası fabrika arsası, fabrika olarak emsali 1,5, bizim hakkımızı verin'. Hakkımız nedir? Ortalaması 2,55. Ben de 2,5 olarak müracaat ettim. Biz 2,5 istedik belediyeden. O zaman ki sağ olsun belediye başkanımız bunu reddetti. Emsali 2.1'e indirdi. Sayın Melih Gökçek bunu vermedi. 'Tamam' dedim, '2.1 yapacağım' dedim. Ve belediyeye başvurdum.

"MELİH GÖKÇEK 'BİZİM VASITAMIZLA' YAP' DEDİ"

Koç Kulesi'ni bitirdiğimde babamın hayrına okul yaptırmak için Ankara Valiliği'ne müracaat ettim. Sözleşmem 16 Mart 2017'de, protokol buradadır, Vali'nin imzası var. Ben okula başladım, ruhsatını aldım. Ama bunu yaptıktan sonra Melih Gökçek, 'Sen bunu valiliğe bağışlamışsın, bizim vasıtamızla yapsan olur mu?' dedi. Sonra 12 Nisan 2017´de Vali de 'tamam' dedi. Sonra Çankaya Belediyesi'ne başvurduk, okulumuzun ruhsatını aldık. Okul devam ederken mahkeme 'okul yapamazsınız' diyor.

"BİR MİLYON DA YANLIŞ 25 MİLYON DA YANLIŞ"

Bizim inşaat kaldı mı bu şekilde, durdurduk mecburen, okulun mevzusu bu. Mansur Yavaş diyor ki; 'Biz 25 milyonu okul için istedik'. 25 milyon okul bedelini sen nereden buldun ya. Programın başında '1 milyonluk okul yapıyorlar' diyor. 1 milyon da yanlış 25 milyon da yanlış. Bu okulun maliyeti 6,5-7 milyon liradır. 25 milyon nereden çıktı? Benden okul pazarlığı yapmaya geldiyseniz ki, öyle bir şey de yok.

"BU PARAYI BELEDİYEDEN ALIRIM"

Biz diyoruz ki, 'biz istinafa götürdük, davayı kazandık, bunu da istinafa götür'. 'Götürmem' diyor. Ben Mansur Yavaş´ın özel kalemine dilekçe veriyorum; 'Siz bu davayı kaybederseniz ben kaybetmiyorum, çok büyük tazminat ödersiniz, bedel ödersiniz. Bu parayı belediyeden alırım ben' diyorum. Çünkü yanlış bir iş yapmadım" dedi.

[old_news_related_template title="Sinan Aygün kimdir?" desc="Sinan Aygün 10 Mart 1959 Kelkit Gümüşhane'de doğdu. Geçmişte CHP Ankara milletvekili seçilerek meclise girmiş olan Sinan Aygün, ATO Başkanlığı da yaptı. İşte Sinan Aygün'ün hayatı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/sinan-aygun-aa_16_9_1577086335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sinan-aygun-kimdir-iste-sinan-aygunun-hayati-5525217/"]

 

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/mansur_16_9_1577088287.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-sinan-aygun-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu-5525189/"]

 

[old_news_related_template title="CHP meclis üyeleri Sinan Aygün’e meydan okudu: ‘Açıkla!’" desc="Eski CHP vekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Meclis Üyeleri Berkay Gökçınar ile Haydar Demir'i kastederek, “rüşvet istediler” iddiasına, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinden sert yanıt geldi. Gökçınar ve Demir, Sinan Aygün’ün “iftira” attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Mansur Yavaş da bugün, Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/aygun_16_9_1577087553.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chp-meclis-uyelerinden-sinan-aygune-meydan-okudu-acikla-5525249/"]