İlkokul öğrencileri Mert Yağız Köksal ile Umut Bilgi'nin ölümüne yol açan şırınga çikolatanın üretildiği Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun, açıklama yaptı.

"Yüzde 100 bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok" diyen Uçkun, şunları söyledi:

ADLİ TIP RAPORLARINI BEKLİYORUZ

* Ürünümüz Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni ile üretilmektedir ve birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Üzerimize düşen ne var ise yapmaya hazırız, sorumluluğumuzdan kaçmayacağız. Avukatlarımız konuyu yakından takip etmeye devam ediyor.

* Bu üzücü olay çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda ilk yardımı bilen hiç kimsenin olmadığını ortaya çıkarmıştır. Okulda öğretmenlerden bir kişi ilk yardımı bilmiş olsaydı belki çocuğumuz yaşıyor olacaktı. Okulun hemen karşısında sağlık ocağı olmasına rağmen olaya zamanında müdahale edilmediği ortadadır.

* Şirket olarak altını çizerek söylemek istiyoruz ki Adli Tıp raporları netleştikten sonra sorumluluğumuzun arkasında durarak, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız. (DHA)

[old_news_related_template title="Şırıngalı çikolata kâbusu: Bir acı haber de Diyarbakır’dan geldi" desc="Tüm Türkiye'yi yasa boğan yedi yaşındaki Mert'in ölümünden sonra bir acı haber de Diyarbakır'dan geldi. Aynı yaştaki Umut Bilgi de ne yazık ki Mert'le aynı kaderi paylaştı. Şırıngalı çikolatanın kapağı boğazına kaçan küçük Umut boğularak hayatını kaybetti. Korkunç olan ise okul çevrelerinde satılan ve çocukların hayatına mâl olan bu 'öldüren çikolatalar' online alışveriş sitelerinden de çok ucuza alınabiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/12/iecrop/74474774_16_9_1576134746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/siringali-cikolatadan-bir-olum-de-diyarbakirda-5505182/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Mert Yağız'ın eğitim gördüğü okulun yöneticileri açığa alındı" desc="Okulda şırınga şeklindeki sıvı çikolatayı yerken fenalaşarak hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal'ın eğitim gördüğü okulun yöneticileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/11/iecrop/mert-koksal-2_16_9_1576070414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-mert-yagizin-egitim-gordugu-okulun-yoneticileri-aciga-alindi-5503773/"]