Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı. Mahkeme, Cemil Candaş'ı "kasten öldürme" suçunda sanık Şenol Şahin'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Rıza Keten ve Mithat Yılmaz da "öldürmeye azmettirme" suçundan 16'şar yıl hapis cezasına çarptırılırken; Hacı Avcı ve Engin Gölve ise "öldürmeye yardım" suçundan 8'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Selahattin Keten'in de bulunduğu 5 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Şişli Belediyesi önünde toplanan Hayri İnönü ve belediye çalışanları, ''Temiz belediyecilik bayrağını yere düşürmedik Cemil başkanım'' yazılı pankartla davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yürüdü. Şişli Belediye başkanı Hayri İnönü, burada açıklama yaptı.FOTO:AA Şişli Belediyesi önünde toplanan Hayri İnönü ve belediye çalışanları, ''Temiz belediyecilik bayrağını yere düşürmedik Cemil başkanım'' yazılı pankartla davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yürüdü. Şişli Belediye başkanı Hayri İnönü, burada açıklama yaptı.FOTO:AA

DURUŞMADA GERGİNLİK


Sanık Rıza Keten ile ilgili savunma yapılırken Keten'in yakınları ile eski CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı arasında sözlü tartışma yaşandı. Sanık Rıza Keten'in avukati, Rıza Keten ile ilgili "kaçak kati yoktur" demesi üzerine davayı izleyen Dursun Çaltı, "Var, bizzat ben şikayet ettim" deyince bir başka izleyici "Sen nereden biliyorsun" deyip küfretti.

Güvenlik tarafları uyardı. Ancak Keten'in yakını olan izleyici elindeki su şişesini Çaltı'ya fırlattı. Su şişesi Çaltı'ya isabet etmedi ancak duruşmanın tarafları arasında kufurleşme yaşanınca güvenlik görevlileri müdahale etti. İzleyiciler salondan dışarı çıkarıldı.