Alpu Kömürlü Termik Santrali ve Kömür İşletmesi için yapılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, ‘Alpu Ovası Sit alanı olarak koruma altında. Vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız’ denmesine karşın, seçimler bittikten sonra sondaj çalışmalarına başlanmasını meclis gündemine taşıdı.


40 SONDAJ KUYUSU AÇILDI


Bölgede Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Gündüzler Mahalle Muhtarı Selim Kurnaz ile birlikte inceleme yapan Süllü, şöyle konuştu; “Koruma kararı olan tarım arazilerinde 3 ay sürecek sondaj çalışmaları devam etmektedir. Şu ana kadar yaklaşık 40 adet sondaj kuyusu açılmış. Bu çalışmalar yapılırken ekili tarım arazilerine zarar verildiğini tespit ettik. Bu çalışmalar bittiğinde yaklaşık 300 noktada sondaj yapılmış olacak”

[caption id="attachment_4750095" align="alignnone" width="1200"] CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu Ovası'nda incelemelerde bulundu.[/caption]

Milletvekili Süllü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesi ile şu soruları yöneltti:
1- Sayın Cumhurbaşkanı, tarımsal sit alanı olarak, altında imzasının da bulunduğu ve koruma kararı statüsünü kendi ağzından Eskişehirlilere bizzat açıkladığı Alpu Ovası’nda olup bitenlerden haberdar mıdır?
2- Tarımsal sit alanında yer alan vatandaşın ekili arazilerinde, kömür arama çalışmaları devam edip, sonunda Termik Santral Projesi gerçekleşecek midir?
3- Seçim öncesi müjdesi paylaşıldığı üzere, tarımsal sit alanı olarak koruma kararı statüsü sürüyor ve kömürlü termik santralden vazgeçildiği ise Eskişehir Alpu Ovası’nda yerinde tespit ettiğimiz; sürdürülen sondajların amacı nedir?