Edinilen bilgiye göre; Koyulhisar ilçesinde bulunan HES santralinin su taşıyan kanalında saat 23.30 sularında henüz nedeni öğrenilemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Olay sonrası D-100 karayolu bir anda su ve balçıkla kaplanırken, sel sularına kapılan belediyeye ait bir çöp kamyonu ve 1 otomobilde mahsur kalan 6 kişi vatandaşların ve ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı.

Patlamanın Koyulhisar'da gerçekleştiğini aktaran Sivas Valisi Salih Ayhan, "Şu an bize gelen ihbarda 3 araç suya kapılıyor, 2 araç kurtarıldı, alan taraması yapılıyor. 6 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı." diye konuştu.

Suyun kesildiğini ve kapakların kapatıldığını dile getiren Ayhan, "Su tahliyesi yapılıyor. Kontrol altında ama başka vatandaşımız var mı yok mu ona bakıyoruz." dedi.

DERE YATAĞINDA ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DHA


Öte yandan HES kanalının patlamasının ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Patlama nedeniyle D-100 kara yolu, çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Ekipler, suyun dere yatağına başka araçların sürükleme ihtimaline karşı arama çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Havanın karanlık olması ve arazi koşulları nedeniyle dere yatağındaki çalışmalarda güçlük yaşanırken, kara yolunun yeniden ulaşıma açılması için iş makineleri, yola sürüklenen taş ve kaya parçalarını temizliyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan da bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaralılar ise ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Suşehri Belediyesi Arama Kurtarma Derneği Ekip Amiri Yalçın Kırılmaz, şöyle konuştu:

"Olay yerine geldiğimizde aşırı su vardı. Sesler, bağırtılar geliyordu. Sudan geçmek mümkün değildi, çok şiddetliydi. Aracın üzerinde 2 kişi yardım istiyordu. İp yardımıyla karşıya geçerek o kişiyi aldık. Akabinde araç sahibi 2 kişiyi daha suyun götürdüğünü bize bildirdi. Sesli arama yaparak yaklaşık 200 metre sonra yaşlı bir kadının sesini duyduk. Su boğazına kadar gelmişti, üşümüştü. Kadının yaklaşık 15 metre yukarısında 9-10 yaşında bir kız çocuğunu da alarak ambulansa sevkini yaptık."

Patlama anında kara yolundan geçen İstanbul'dan İran'a seyreden otobüsteki yolculardan İran uyruklu Ahmad Kuçaki de arıza nedeniyle araçlarının durduğu sırada olayın meydana geldiğini söyledi.

Suyun patlamasıyla 3-4 aracın sürüklendiğini gördüğünü anlatan Kuçaki, dere yatağında sürüklenen kişileri kurtardıklarını dile getirdi.

UZUN ARAÇ KONVOYU OLUŞTU

İHA


Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki HES Santralindeki kanal patlaması sonucu ulaşıma kapanan uluslararası D-100 karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yolun trafiğe kapanması nedeniyle araçlar Tokat, Sivas ve Erzincan güzergahında alternatif yollara sevk edildi. Birçok ağır vasıta, yolcu otobüsü ise benzin istasyonu ve yollarda jandarma ve polis ekipleri tarafından bekletiliyor.

Yolcu otobüsü şoförü Yalçın Teker, olay anında bölgede olduklarını ifade ederek, “Diğer yönden gelenler su, kayalar geliyor dediklerinde durduk. Yoldan geri dönen şoför arkadaşımız bayağı korkmuştu. Olay yerine gittiğimde bir çöp arabasının yan yattığını gördüm bir de taksi vardı. Sağ olsunlar kurtarma ekipleri hemen müdahale etti. Çok şükür kimsede bir şey yok. Yaklaşık 4.5 saattir yolda bekliyoruz“ dedi. AJANSLAR