İlk olay, Konya'nın Yalıhüyük ilçesine bağlı Aşağı Mahalle'deki Düvenci Sokak'ta meydana geldi. Hüseyin ve eşi Dürdane Yıldız, ısınmak için kömür sobasını yaktıktan sonra uyudu. Dürdane Yıldız'ın, Kur'an öğrenmek için gittiği kursta görülmemesi üzerine arkadaşları meraklandı.

CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTILAR

Telefonla Dürdane Yıldız'a ulaşamayan kadınlar, zilini çalmalarına rağmen açan da olmayınca jandarma ve sağlık görevlilerine haber verdi. İtfaiye görevlilerinin yardımıyla eve giren ekipler, Yıldız çiftinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Sağlık ekibi, yaptığı kontrolde, çiftin kömür sobasından sızan karbonmonoksitten zehirlendiğini belirledi. Hüseyin- Dürdane Yıldız çiftinin cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Soba faciasının yaşandığı bir diğer ilse İzmit oldu. Fatih Mahallesi Neşe Sokak'ta oturan YIlmaz ailesi sabah, evi saran yoğun kokuyla uyandı. Yoğun baş ağrısı çeken evde bulunan 5 kişi, evden çıkıp, sağlık ekiplerinden yardım istedi.

[old_news_related_template title="Bartın'da baba ile oğlunun soba kavgası kanlı bitti" desc="Bartın'da, aldığı sobayı eve getiren Ertuğrul T. (33) ile babası Turan T. (59) arasında, iddiaya göre sobanın kurulup kurulmamasıyla ilgili kavga çıktı. Ertuğrul T. babasını dövüp bıçakladı. Yaralanan baba tedaviye alınırken, Ertuğrul T. gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/bartin-dha_16_9_1545772220.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bartinda-baba-ile-oglunun-soba-kavgasi-kanli-bitti-2863542/"]

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, Fadime Yılmaz (37), çocukları İlayda (13), Gürkan (7) ve Gökalp Yılmaz (1) ile yakınları Berat Göbekçi'yi (26), ilk müdahalelerinin ardından Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan 5 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiği, hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. DHA