Dünden bu yana sadece İstanbul'dan gelen üç haber anlatmak istediğimizin özeti gibi. Esenyurt'ta yolun karşısına geçmek isterken bir sürücüyle kısa süreli tartışan bir kişi sürücünün 'muştalı' saldırısına uğradı ve yaralandı. TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde seyir halindeki iki sürücü tartıştı. Araçlarını sürmeye devam eden sürücülerden biri arabada taşıdığı baltayla diğer sürücünün aracına saldırdı. Tuzla'da ise zincirleme trafik kazasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Tarafları ayırmakta zorluk çeken polis ekipleri havaya ateş ederek kavgayı sonlandırdı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇIP DURDURDU


İstanbul Tuzla'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Tarafları ayırmakta zorluk çeken polis ekipleri havaya ateş ederek kavgayı sonlandırırken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. İddiaya göre kırmızı ışıkta duramayan bir hafriyat kamyonu zincirleme trafik kazasına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasının ardından sürücüler arasında tartışma yaşandı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Giderek büyüyen kavga için olay yerine takviye polis ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri kavgayı sonlandırmak ve tarafları ayırmakta güçlük çekti. Polis, grubu dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Polisin havaya ateş ettiği sırada hafriyat kamyonu sürücüsü olduğu öğrenilen bir kişi ise polisin elinden silahı almaya çalıştı. Çevredeki bazı vatandaşlarda tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Polisin güçlükle ayırdığı kavgada uzun süre direnen ve polise zorluk çıkaran hafriyat kamyonu sürücüsü ise gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

HEM YOL VERMEDİ HEM DE MUŞTAYLA SALDIRDI


Esenyurt'ta yolun karşısına geçmek isterken bir sürücüyle kısa süreli tartışan kişi 'muştalı' saldırı sonucu yaralandı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Örnek Mahallesi, Fikri Sönmez Caddesi'nde yaşanan olayın görüntüleri yeni ortaya çıktı. Suriyeli olduğu öğrenilen bir kişi, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada gelen aracı fark etmedi. Sürücü fren yaparak, durdu. Yanında bir kadın bulunan sürücü, camı açarak Suriyeli şahsa tepki gösterdi. Eliyle 'devam et' işareti yapan yayanın hareketine sinirlenen sürücü, araçtan inerek saldırdı. Elinde muşta bulunduğu belirtilen saldırganı aynı araçtan inen kadın da durduramadı. Aldığı darbelerle yere yığılan şahsın yardımına çevredekiler koşarken, saldırgan hiç bir şey olmamış gibi aracına binerek yoluna devam etti. Saldırı sonrası kaşı açılan ve kafasında yarıklar oluşan Suriyeli çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

SEYİR HALİNDE BALTALI KAVGA


TEM Otoyolu'nda trafikte tartıştığı kamyonet sürücüsüne camdan çıkardığı baltayla saldırmaya çalışan sürücü Hem kendi canını hem de trafiktekilerin hayatını tehlikeye attı. O anlar arkadan gelen bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı. Ankara istikametinde seyir halinde olan kamyonet ve otomobil sürücüleri arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Otomobil sürücüsü camdan çıkardığı baltayla sol şeritte seyreden kamyonete doğru hamle yaptı. Hem kendi canını hem de trafiktekilerin hayatını tehlikeye atan sürücü elindeki baltayla kamyonete vurmaya çalıştı. Başarılı olamayan baltalı sürücü kamyonetten uzaklaşarak, en sağ şeride geçti. O anlar arkadan gelen bir sürücü tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kamyonet sürücüsüne seyir halindeyken balta ile saldıran maganda, sivil trafik ekipleri tarafından yakalandı. Bin 110 lira idari para cezası kesilen sürücü, 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

İstanbul DHA