ABD ile varılan mutabakat sonucu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında terör örgütü YPG'ye verilen 120 saatlik süre sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta basın mensuplarına, "ABD ile mutabakatta süre bu gece 22.00'de doluyor. Verilen sözler tam manası ile yerine gelmiş değil. Döner dönmez kesin neticeleri alacağız, atmamız gereken adımları atacağız. Taviz verirsek terör örgütünün önünü açmış oluruz" açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Son dakika... Dünya bu mutabakatla çalkalanıyor!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirdiği Soçi zirvesine uluslararası basının ilgisi yoğundu. Toplantıda iki ülke arasında mutabakat sağlanırken, Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov Rusça, Mevlüt Çavuşoğlu ise Türkçe olarak 10 maddelik anlaşmanın detaylarını açıkladı. Açıklamaların ardından ABD'nin önde gelen gazetelerinden NY Times 'Putin'in zaferi' manşetini attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/22/iecrop/putin-reuters_16_9_1571769045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-dunya-sociye-yogun-ilgi-gosterdi-5405303/"]