15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gece 02.00 sıralarında işletmeci Bülent A., 68 KP 763 plakalı otomobiliyle Avrupa istikameti yönünde köprü üzerinde durdu. Aracını yolun ortasına bırakan Bülent A., yanındaki tabancayı kafasına dayayan Bülent A., terör örgütleri aleyhine slogan atarak intihar etmek istediğini söyledi.

[caption id="attachment_5396513" align="alignnone" width="983"] DHA[/caption]

MÜZAKERECİ POLİSLER 1,5 SAAT İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda emniyet ekibi sevk edilirken, köprü trafiği çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Köprü Koruma Şube Müdürlüğü Müzakere Timi, intihar etmeye çalışan Bülent A.’yı vazgeçirmek için görüşme yaptı. Uğraşların ardından ikna edilen Bülent A. elindeki tabancayı denize atarak, polislerin yanına geçti.

[caption id="attachment_5396516" align="alignnone" width="880"] DHA[/caption]

TERÖRE TEPKİ GÖSTERMEK İÇİN YAPMIŞ

Gözaltına alınan Bülent A., sorgulanmak üzere Boğaziçi Köprüler Koruma Şube Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Koruma Büro Amirliği'ne götürüldü. Bülent A.'nın terör olaylarına tepki göstermek amacıyla silahlı intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. Bülent A.'nın otomobili de bomba uzmanı ekiplerce didik didik arandı. Otomobil incelemelerin ardından emniyet otoparkına kaldırıldı. Ulaşım, 1,5 saatin ardından normale döndü.

[caption id="attachment_5396526" align="alignnone" width="880"] DHA[/caption]

SUÇ DOSYASI KABARIK

Bülent A.’nın kasten yaralama, uyuşturucu ve uyarıca madde kullanma, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, tehdit, 6136 sayılı Silah Kanununa Muhalefet ve basit yaralama suçlarından kaydı bulunduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_5396528" align="alignnone" width="880"] DHA[/caption]

ALKOLLÜ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Bülent A.’nın 0.77 promil alkollü olduğu öğrenilirken “ABD Başkanı Trump ve terör örgütlerine kızdığım için böyle bir şey yaptım” dediği öğrenildi.

[caption id="attachment_5397088" align="alignnone" width="467"] Köprüde intihar girişiminde bulunan Bülent A.[/caption]

[caption id="attachment_5396532" align="alignnone" width="880"] AA[/caption]