Milli Savunma Bakanlığı, 19 Aralık'ta Hakkâri Çukurca'da yaralanan askerin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 19 Aralık 2019 tarihinde Hakkâri Çukurca bölgesinde EYP patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2019 tarihinde şehit olmuştur.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

RAHATSIZLANAN ASKER ŞEHİT OLDU

MSB'nin açıklaması şu şekilde:

* Başika Üs bölgesinde nöbet esnasında sivrisinek ısırmasından kaynaklanan Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu ile rahatsızlanan bir kahraman silah arkadaşımız, 12 Eylül 2018 tarihinden bu yana yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2019 tarihinde şehit olmuştur.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

[old_news_related_template title="Meclis'te 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paraları gerginliği" desc="CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paralarının durumunu sordu. Tüzün, '600 milletvekili ve bu yardımları yapan binlerce insanımız, parasının nereye gittiğini çok merak ediyor ve bunu öğrenmek istiyor.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/14/iecrop/tbmm-15-temmuz-tepki-son_16_9_1576349908.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mecliste-15-temmuz-sehit-ve-gazileri-icin-toplanan-yardim-paralari-gerginligi-5510067/"]

ŞEHİDİN NAAŞI UŞAK'A GETİRİLDİ

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Ahmet Tunç'un naaşı, Uşak'a getirildi.

Akşam saatlerinde Ankara'dan havalanan askeri uçakla Uşak Havaalanı'na ulaştırılan şehit Tunç'un Türk bayrağına sarılı cenazesi baba Recep ve anne Gülüzar Kaçar ile Uşak Vali Yardımcıları Sait Topoğlu ve Muammer Balcı, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, protokol üyeleri karşıladı.

Askeri uçaktan silah arkadaşlarının omuzlarında indirilen şehidin naaşı, geçit törenin ardından kara yoluyla Kütahya'nın Simav ilçesine gönderildi.

Şehidin anne ve babasının karşılama töreni boyunca güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Şehit Tunç'un cenazesi, pazar günü ikindi namazının ardından memleketi Kütahya'nın Simav ilçesi Güney kasabasında toprağa verilecek.

BAKAN AKAR'DAN ŞEHİT UZMAN ONBAŞI TUNÇ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI