Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. MYK toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başcı ve Selçuk Özdağ’ın, ‘AK Parti İçtüzüğü’ne aykırı eylem söz ve davranışlarında bulundukları’ gerekçesiyle oy birliği ile partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Davutoğlu'na: Bagajlarında ne varsa ortaya döksünler" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik olarak 'Bu arkadaşlar ne söyleyeceklerse gelsinler söylesinler, böyle lafla tehdit olmaz. Bagajlarında ne varsa ortaya döksünler, döksünler ki belki biraz fayda edebilirler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/30/iecrop/20190830_2_37974709_47166487_web_16_9_1567167812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogan-sorulari-yanitliyor-2-5308318/"]

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

MYK’dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu’nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

İLK AÇIKLAMA ÖZDAĞ'DAN GELDİ

Alınan karara ilk tepki Selçuk Özdağ'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özdağ, "Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti'nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği. Bir şeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor. 'Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!' mucibince bir tavır takınıyorsun davaya ihanet ile suçlanıyorsun" ifadelerini kullandı.

"İKİ KELİME YAZMAKTAN ACİZLERE..."

Parti içerisinde bazı isimlere eleştirilerini sürdüren Özdağ, "Dost acı söyler; 'Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır' düşüncesiyle fikirlerini ifade ediyorsun hakarete varan pespayelikler ile muhatap oluyorsun. Halbuki ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır. Türk Milletinin vekili olmak gibi yüce bir görevi yerine getirmek yerine modaya bazı isimlere ne kadar hakaret edersem o kadar yaranırım çukuruna düşmüş ve iki kelime yazmaktan acizlere söylenecek başka sözümüz yoktur. Son sözümüz yine bu minvalde olsun: Dost acı söyler..." dedi.

"DOST ACI SÖYLER"

Özdağ, son olarak ihraca değindi ve "Bu seri twetler ihraç istemiyle disipline verildiğimizi öğrenmeden önce yazılmıştı. Belki bu söylediklerim sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak. Son durum üzerine üstüne basa basa tekrar edelim; Dost acı söyler" ifadelerini kullandı.