AKP’nin kurucularından Faruk Çelik'in önceki gün dile getirdiği 'cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi' önerisi tartışılmaya devam ediyor.

ERDOĞAN YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Dün TBMM 27'nci dönem 3'üncü yasama yılı açılışı töreninde AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan teklife yeşil ışık yakmıştı. Erdoğan'ın "İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz" sözlerine iktidar cephesinden ilk 'muhalif' ses Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan geldi.

BAŞDANIŞMANI KARŞI ÇIKTI

Uçum, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Cumhurbaşkanı seçiminde %50+1 oy kuralı Türkiye'nin toplumsal ve siyasal istikrarının temelidir.Halkın 50+1'le hiç bir sorunu yoktur tam tersine bu norm siyasal sistem işleyişinin tamamen halk iradesine dayanmasının temel güvencesidir.Siyaset halk için yapılır,halka rağmen değil.” ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI DA "YÜZDE 50+1'LE DEVAM EDİLMEDİ" DEDİ

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Faruk Çelik'in önerisine karşı çıktı. Başkan Şentop "Ben yüzde 50+1'in doğru olduğu kanattindeyim" dedi.

[old_news_related_template title="Yüzde 50+1'de kafalar karışık" desc="AKP’nin kurucularından Faruk Çelik'in önceki gün dile getirdiği 'cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi' önerisi dün TBMM 27'nci dönem 3'üncü yasama yılı açılışı töreninde geniş yankı buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin soruya bir kaç saat arayla iki farklı yanıt verse de teklife yeşil ışık yaktı. 'Halkın 50+1’le hiç bir sorunu yoktur' diyen danışmanı ise Erdoğan'la ters düşen bir açıklama yaptı. 50+1 tartışması dün geniş yankı bulsa da aslında tartışma yeni değil. Aynı soru geçtiğimiz temmuz ayı başında da Erdoğan'a sorulmuş satır aralarında kalan soruya Erdoğan, 'Bizim şu anda gündemimizde böyle bir şey yok' diye yanıt vermişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/02/iecrop/erdogan-foto-aa_16_9_1570003895.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yuzde-501de-kafalar-karisik-5365773/"]