AKP'nin 31 Mart İstanbul sonuçlarına itirazının YSK tarafından karara bağlanması ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi için İstanbul'daki sonuçlar bekleniyor. İstanbul'da sayımların sürdüğü tek yer ise Maltepe.


CUMA GECESİ BASKIN YÜZÜNDEN DURMUŞTU!


Maltepe'deki oy sayımı Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriiyor. Merkezdeki sayım işlemine Cuma akşamı 'baskın' arası verilmişti. Cuma günü Sandık Sayım Kurul sayısının artırılarak sayımı işleminin hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP'li ve AKP'liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurmuştu. Yaşanan gerginliğin ardından sayıma sabah saatlerine kadar ara verilmiş, sayım işleminin hakimlerin verdiği karar üzerine iki değil '20 kurul'la devam etmesi kararlaştırılmıştı. Söz konusu 'baskın' cep telefonu ile çekilen görüntülerde de YSK heyetinin resmi tutanağında da tüm ayrıntılarına kadar yer bulmuş ve bunun üzerine YSK'daki görevli hakimler, MHP ve AKP temsilcileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Sayımların 12 yerine 2 kurul tarafından yapılmasına da karar verildi.


DÜN GECE DE İTİRAZ YÜZÜNDEN DURDU: 176 SANDIK 576'YA ÇIKTI

Maltepe'de toplam bin 089 sandık var. Dün akşam itibariyme sandıkların 913'ü sayılmış geriye 176 sandık kalmıştı. Bu 176 sandıktaki sayımında sabaha karşı tamamlanması bekleniyordu. Ancak AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Yani yeniden sayılacak sandık sayısı 576'ya çıktı. Öte yandan sayımı gerçekleştirecek sandık kurulu sayısı da 12'den 2'ye düşürüldü.
Özellikle, kurul sayısının 2'ye düşürülmesi yüzünden sayım işleminin bitmesinin gecikeceği, en az bir haftalık bir süreye ihtiyaç doğduğu belirtiliyor.