AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Libya ile yapılan mutabakat muhtırasına ilişkin Çelik, "Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayarak fiili durum oluşturmaya çalışanlara bir kere daha hukuk ve diplomasi yoluyla cevap verilmiştir. Bunu anlamayanlara kahraman Deniz Kuvvetleri orada bayrak göstermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BU MÜLTECİ AKININI TEK BAŞINA KARŞILAYAMAZ"

Çelik, İdlib'de tekrar bir mülteci akınının orada hareketlendiği bilgisinin geldiğini aktararak bundan sonra Türkiye'nin bu mülteci akınını tek başına karşılayamayacağını söyledi. Çelik, "Bundan sonra mülteci meselesinin Türkiye'den çok müttefiklerimizin meselesi haline geleceğini açık bir şekilde ifade ediyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kaşıkçı davasında karar: 5 kişiye idam cezası" desc="Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili görülen davada, Suudi Arabistan mahkemesi 5 kişiye idam, 3 kişiye de toplam 24 yıl hapis cezası verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/kasikci-aa_16_9_1577103024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-kasikci-davasinda-karar-5-kisiye-idam-cezasi-5525602/"]

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Suudi Başsavcılığı'nın Kaşıkçı cinayeti kararı da değerlendiren Çelik, "Tatmin edici bir karar değil, maalesef kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu. BM raporundaki ifadeleri karşılayan bir karar olmasını beklerdik. Şeffaf yürütülmemiş, kapalı yürütülmüş bir karar" ifadelerini kullandı.

Çelik, mahkemeye şeffaflık ve saygınlık çağrısında bulunarak, "İstanbul'da uluslararası kurumların gözetiminde yüksek yargı standartlarında bir mahkeme yapılması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kriz büyüyor: Yunan bakan Libya'nın sözde lideriyle buluştu!" desc="Türkiye ile Libya arasındaki yakınlaşmaya karşı bir hamle yapan Yunanistan dün Libya'da meşru olmayan Hafter ve sözde yönetiminin temsilcileriyle 'resmi temasta' bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bingazi kentindeki sözde yönetimle görüştü. Dendias, Libya'nın meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye ile 'mutabakat zaptı imzalama hakkının bulunmadığını' öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/dendias-ekathimerini_16_9_1577083540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-kriz-buyuyor-yunan-bakan-libyanin-sozde-lideriyle-bulustu-5525078/"]

LİBYA'YA ASKER GÖNDERİLMESİ

Türkiye'nin milli çıkarlarını korumak için gerekirse sert güç unsurlarını kullanacağını belirten Çelik, "Milli çıkarlarımızın korunması için Akdeniz başta olmak üzere herhangi bir yerde açık ve aleni bir şekilde Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır" ifadelerini kullandı. AA