Anadolu Ajansı'nın son dakika haberine göre, AKP'nin itirazıyla Ankara'nın Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere ilçelerinde yeniden sayım yapıldığı iddia edildi.

CHP YALANLADI

Ankara’nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılma kararı alındığı biçimindeki haber, CHP tarafından yalanlandı. AKP’nin yaptığı itiraz sonucunda Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere’de yeniden sayım yapılacağı belirtilmişti.

 

CHP Milletvekili Murat Emir'in paylaştığı Ankara'da sayım yapılması kabul edilen ve reddedilen bölgeler.


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Anadolu Ajansı alenen manipülasyon yapmayı sürdürüyor. Ankara’da yeni bir karar alındığı ve 11 ilçede sayım yapıldığı haberi gerçek dışı. Sadece Polatlı’da geçersiz oyların sayımı sürüyor. Bala ve Çubuk’ta henüz itiraz talebi ile ilgili karar verilmedi.

Altındağ, Evren, Çamlıdere, Kızılcahamam, Keçiören, Pursaklar, Sincan ve Şereflikoçhisar’da geçersiz oyların yeniden sayımı itirazı kabul edildi ve sayımlar da çoktan bitti. Sonuç olarak bu bilgi ve haberler doğru değil.

Ayaş, Akyurt, Beypazarı, Çankaya, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Mamak, Nallıhan, Kalecik, Kahramankazan ve Yenimahalle Seçim Kurulları ise yapılan yeniden sayım itirazlarını reddetti.'