YSK'nın İstanbul'da iptal ettiği seçimler sonrası İBB Başkanlığı için tekrar yarışa giren AKP'li Binali Yıldırım ile CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun projeleri de yeniden konuşulmaya başlandı.

Seçimin YSK tarafından iptal edilmesinden önce 19 gün boyunca İstanbul'da suyu yüzde 40 indirimli vereceğini, öğrenciler için ise aylık akbili 85 TL'den 50 TL'ye indireceğini belirten Ekrem İmamoğlu'nun projeleri, Yıldırım'ın 23 Haziran'da tekrarlanacak seçim için vaatleri arasına girdi.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu'ndan akbil ve su fiyatlarındaki indirimlere yanıt!" desc="Ekrem İmamoğlu, su ve ulaşımdaki indirim projelerinin İBB Meclisi'nde gündeme alınmasının ardından sosyal medyadan İBB Meclisi'ndeki CHP'lilere ve AKP'lilere teşekkür etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/13/iecrop/ekrem-imamoglu-dha-2_16_9_1557761356.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglundan-akbil-ve-su-fiyatlarindaki-indirimlere-yanit-4782421/"]

İmamoğlu'nun seçim projelerini sahiplenen Yıldırım'ın 31 Mart öncesinde katıldığı bir TV programında, indirimli su ve indirimli ulaşım için kaynakların yetersiz olduğunu belirttiği ortaya çıktı.

Yıldırım'ın seçim öncesi katıldığı programda, "Kaldıramayacağınız bir maliyet. Yüzde 40 bir indirim. İETT destekleniyor.Suyu destekle, gazı destekle, ulaşımı destekle... Ne yapacaksın İstanbul'un temel yatırımlarını ne ile yapacaksın?" ifadelerini kullandığı görülüyor.