Türkiye karlı hava dalgasının etkisi altına girdi, soğuklar tüm yurdu sardı. Balkanlar'dan giriş yapan soğuk ve karlı hava önce Trakya'yı ve Marmara Bölgesi'nin yüksek kesimlerini etkiledi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli kar yağışına teslim olurken İstanbul'un batı ilçelerinde de kar başladı. Meteoroloji tahminlerine göre yurda giriş yapan kar yağışının uzun süre etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA 6 GÜN BOYUNCA KAR BEKLENİYOR!

İstanbul'da beklenen kar yağışı dün gece etkisini tam olarak göstermese de günün ilerleyen saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji'nin yayınladığı haftalık hava durumu haritasına göre tüm yurt günlerce kara teslim olacak.

son-dakika-hava-istanbul

GÜNLERCE YURDU TERK ETMEYECEK

Meteoroloji'nin tahmin haritalarına göre karlı hava dalgası günlerce etkisini kaybetmeyecek. Kar yağışının en etkili olacağı dönemin 6-9 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor.

son-5-gun

SICAKLIKLAR DÜŞECEK FIRTINAYA DİKKAT!

Hava sıcaklıklarının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR BİLE DONACAK!

İzmir'de hava sıcaklıkları adım adım düşecek ve ilerleyen günlerde 0 dereceye kadar inecek. Gelecek hafta başında İzmir'de karla karışık yağmurun kendini göstermesi bekleniyor.

hava-izmir

SİLİVRİ'NİN İÇ KISIMLARINDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

İstanbul'da kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Yağışın ardından Silivri beyaza büründü. Silivri ve çevresinde dün akşam saatlerde başlayan kar yağışı sabah da etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini daha da arttıran yağış nedeniyle, etraf beyaz örtüye büründü.

silivri-kar

Soğuktan bölgede bulunan ağaç dallarının ve su birikintilerinin buz tuttuğu görüldü. Öğle saatlerine doğru tekrar etkisini yitiren kar yağışı yerini açık ve güneşli havaya bıraktı. Akşam saatlerine doğru kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.


KAR İSTANBUL'DA YER YER ETKİLİ OLUYOR


Sabah erken saatlerde Avrupa yakasının yüksek ilçelerinde etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı, işe ve okula giden vatandaşlara metrobüs üst geçidinde zor anlar yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise üst geçitlerde tuzlama çalışması yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Avrupa yakasının rakımı yüksek ilçelerinden Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Çatalca’da kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

istanbulun-bati-kar

06.00 sıralarında başlayan kar yağışı 08.00 sıralarında ise Beylikdüzü mevkiinde rüzgarın etkisi ile tipi şeklinde yağdı. Metrobüs kullanarak okula ve işe giden vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tuzlama ekipleri ise metrobüs üst geçidinde kar yağışının olumsuzluğa yol açmaması için tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yol kenarlarında çuvallar ile tuz yığınağı yapıldığı görülürken, kar küreme araçları da hazır bekletiliyor.

BURSA BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ

Bursa'da sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış sonrası şehrin özellikle batı ve üst kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Bursa'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı hayatı durdurma noktasına getirdi.

bursa-kar

Kar kalınlığı şehir merkezinde 10, Uludağ'ın etekleri ile Nilüfer'in üst kesimlerinde 15 santimetreye ulaştı.
Yoğun kardan dolayı belediye görevlileri ise tuz atarak ve küreme yaparak kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle Mollafenari, Kuştepe ve İvazpaşa gibi Uludağ'ın eteklerinde dar ve dik yokuşlu yollara Osmangazi Belediyesi'nin mini kamyonetleri müdahale ederek küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

EDREMİT-  BALIKESİR YOLU KAPANDI!

Balıkesir’in Edremit ilçesi ile Çanakkale’nin Yenice ilçesini bağlayan ve Kazdağları’nda geçen yol kesiminde kar yağışı nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. Bölgede akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice karayolunda trafik durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle Talim Alanı ve Hanlar mevki arasında birçok araç mahsur kaldı. Edremit Balıkesir karayolundaki kar yağışı nedeniyle Edremit Yenice yoluna sevk edilmeyen karayolları ekipleri nedeniyle yol akşam saatlerinde kapanma noktasına geldi. Birçok araç 20 santimetreye kadar çıkan kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Kamyonlar, otobüsler ve otomobiller zincir ve kar lastiklerine rağmen yolda ilerleyemeyince ekiplerden yardım istedi. Edremit Belediyesi Fen İşlerine bağlı bir grayder yolu açık tutmak ve yolda kalan sürücülere yardım etmek için bölgeye sevk edildi. İş makinesi ile kar kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. Birçok vatandaş karda ilerleyemeyen araçlarını terk etmek zorunda kaldı. Ekipler yolda kalan sürücülere yardım ve yolu açık tutabilmek için gece boyunca çalışma yapacak.

TRAKYA'DA KAR ETKİLİ OLUYOR

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve kar, akşam saatlerinden itibaren Trakya'yı etkisi altına almaya başladı. Kırklareli'nin Dereköy ve Kofçaz ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Edirne'nin Keşan ile Tekirdağ'ın Malkara ilçeleri ise karın etkisi altına girdi. Trakya Bölgesi, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarının ardından kar yağışı Kırklareli'nin yüksek kesimleri, Edirne'nin Keşan, Tekirdağ'ın Malkara ilçelerinde etkili olmaya başladı.

KIRKLARELİ'NİN 2 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Kırklareli'nin yüksek kesimlerde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar etkisini sürdürüyor. Karın etkili olduğu Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde okullarda eğitime yarın ara verildi. Kar kalınlığı Demirköy'de 7, Kofçaz'da 6, Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise 3 santime ulaştı. Karayolları ekipleri yağışın etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düştüğü Edirne'nin Keşan ilçesi de kar yağışının etkisi altına girdi. Keşan'da kar yağışı nedeniyle bazı kişiler şemsiyeyle dışarı çıkarken, hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına sığındı. Trafikteki sürücüler ise kar nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışının aralıklarla, karla karışık yağmur şeklinde sürmesi bekleniyor. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kar kalınlığının 10 santime ulaştığı Malkara'da, Tekirdağ yolu üzerinde araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Karayolları ekipleri yolda kar küreme ve temizleme çalışmalarını sürdürürken, ilçe merkezinde de belediye ekipleri kar küreme çalışmaları yapıyor.

[old_news_related_template title="Kar başladı, okullar tatil edildi!" desc="Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve kar, akşam saatlerinden itibaren Trakya'yı etkisi altına almaya başladı. Çanakkale ile Kırklareli'nin Dereköy ve Kofçaz ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Edirne'nin Keşan ile Tekirdağ'ın Malkara ilçeleri ise karın etkisi altına girdi. İstanbul'da da meteoroloji'nin kar uyarısı üzerine ekipler, kar ve buzlanmaya karşı önlem için hazır bekliyor. Kar küreme araçları yollarda bekletilirken, yol kenarlarına bırakılan çuvallar dolusu tuz, oluşabilecek buzlanma halinde serilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/trakya-dha71_7076832_16_9_1546549233.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/meteoroloji-uyarmisti-kar-basladi-okullar-tatil-edildi-2980871/"]