Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve çıkarıldığı mahkeme tarafından 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Ordu'nun Perşembe ilçesinde Efirli F Tipi Cezaevi'ne gönderilen Özgür Arduç, geceyi tek kişilik hücrede geçirdi.

 

YOLDA OLAY ÇIKARDI İDDİASI

İHA'nın haberinde; Şırnak Cezaevi'ne götürülmek üzere yola çıkarılan Arduç'un araçta tepki gösterdiği ve Şırnak’a gitmek istemediğini söylediği için Van’a götürüldüğü iddia edildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanlığı ise söz konusu iddiayı yalanladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Genel müdürlüğümüzce, Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç’un güvenlik gerekçesiyle Ordu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan nakledilmesi uygun görülmüştür. Yapılan değerlendirmeler ve yol güvenliği dikkate alınarak, katil zanlısının 05.12.2019 tarihinde Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na sevkine karar verilmiş ve yapılan planlama doğrultusunda sevk işlemi gerçekleştirilmiştir. Hükümlülerin hangi kurumda kalacağı cezaevi şartları ve güvenlik durumuna göre belirlenmektedir. Bunun dışındaki bilgi ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

[old_news_related_template title="Ceren Özdemir cinayetinden yeni gelişme! Zanlı suçunu itiraf etti" desc="Ordu'da evinin önünde öldürülen 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir cinayeti soruşturmasında bir şüpheli yakalandı. Ceren Özdemir cinayetinin zanlısı gözaltına alınırken bir polisi bıçaklayarak karnından yaraladı. Valilik zanlının suçunu itiraf ettiğini belirtirken Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürmeye teşebbüs ettiği, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/aaaaa_16_9_1575466103.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ceren-ozdemir-cinayetinde-bir-supheli-yakalandi-5489875/"]