YSK'nın, İstanbul'da seçimin yenilenmesi kararı vermesinin hemen ardından Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu, MYK üyeleriyle makam odasında görüştü ve YSK'nın kararını değerlendirdi. Yarın da TBMM grup toplantısı öncesi Genel Merkez'de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Parti Meclisi üyeleri ve tüm milletvekillerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu'nun, bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu da çağırdığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son dakika: İstanbul seçim sonuçları iptal edildi! YSK'dan çok tartışılacak karar..." desc="AKP ve MHP'nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP'nin YSK temsilcisi İstanbul'da seçimlerin yenileneceğini açıkladı. İptal kararının YSK Başkanı Sadi Güven'in de ret oyuna rağmen 7'ye karşı 4 oyla alındığı belirtildi. Seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağı ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-yskdan-cok-tartisilacak-karar-istanbul-secimleri-iptal-edildi-4695292/"]

İMAMOĞLU'NU TELEFONLA ARADI: MUTLAKA KATIL

CHP'den yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telefonda görüşerek yarın sabah saat 10.00'da Genel merkezde yapılacak toplantıya mutlaka katılmasını istediği bildirildi.

CHP'DEN İLK TEPKİ

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK'nın kararına ilk tepkisin Twitter'da verdi. Bekaroğlu, ''YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir. Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır" dedi.