Büyükçekmece'de sahte seçmen ve adres kaydırma iddialarıyla ilgili AKP, YSK'ya itirazda bulunmuştu. Olaya ilişkin emniyet birimleri kapı kapı dolaşarak seçmen kontrolü yapmıştı.

[old_news_related_template title="Son dakika: Polis kapı kapı gezdi seçmen kontrolü yaptı!" desc="İstanbul Emniyeti 'Büyükçekmece'de sahte seçmen ve adres kaydırma iddialarıyla ilgili operasyon başlatıldığına yönelik haberleri yalanladı. Operasyon yok, kontrol var diyen emniyet kapı kapı dolaşarak seçmen kontrolü yaptı. İncelemelerini tamamlayan ekipler hazırladığı tutanakları Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirerek teslim etmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/09/iecrop/resimid_79861361_7986136_16_9_1554803726.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/polis-buyukcekmecede-secmen-kontrolu-yapiyor-4353817/"]

CHP'li Çelebi, AKP tarafından yapılan bu itirazlara İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan ret cevabı geldiğini belgeleriyle sosyal medyadan paylaştı.

Çelebi'nin paylaşımı şöyle;



"Büyükçekmece konusunda Süleyman Soylu’ya ve Ali İhsan Yavuz’a yanıtı İstanbul İl Seçim Kurulu vermiş: olay özetlenmiş ve “Seçimlerinin iptalini gerektiren bir sebep yoktur.” denmiş. Cadı avını bırakın. Buradan size ekmek çıkmaz."