Denizli'de saat 14.25'te büyük bir deprem yaşandı. Depremde ilk alınan bilgilere göre hasarlı ve yıkılan evler var. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6.5 büyüklüğünde ölçülen deprem, AFAD'a tarafından 6 olarak ölçüldü. Kandilli depremi daha sonra 5.6 olarak düzeltti.

Depremde Bozkurt Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının çatısında hasar oluştu. Fotoğraf İHA


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyüklüğünde yer deprem kaydedildi.  İlçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik yaptığı açıklamada, yaralıların olduğunu can kaybının olmadığını belirtti. Çelik ayrıca makam odasının duvarının da yıkıldığını kaydetti.



4.2'LİK DEPREM 6.0'IN ÖNCÜSÜ OLDU 

Öte yandan ilçede 14.19'da da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Sabah İzmir'de meydana gelen depremle Denizli'de meydana gelen deprem arasında yaklaşık 300 kilometrelik bir fark bulunuyor.

Depremde pek çok evde çatlamalar meydana gelirken çatılardan kiremetler sokaklara döküldü Fotoğraf: İHA


AFYONKARAHİSAR'DA BİRKAÇ EVDE HASAR OLUŞTU

Bozkurt'taki deprem, Afyonkarahisar başta olmak üzere çevredeki Antalya, Burdur ve Isparta illerinde de hissedildi. Depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde bazı evlerde hasar meydana geldi. Dazkırı Kaymakamı Mesut Coşkun, "Kızılören köyünde depremden kaynaklı ufak çaplı bir hasar meydana geldi. AFAD ekipleri bölgede inceleme yapıyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaralı veya can kaybı yok. Birkaç evde küçük çaplı hasar var. Kesin hasar bilgisi hakkında ekiplerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra bilgi vereceğiz. Ancak kesin olan yaralı ve can kaybı yok" dedi. Denizli Armutalan köyü Muhtarı Sabri Oruç, köylerindeki evlerde çatlamalar meydana geldiğini bildirdi.

Depremde belediyeye ait bir salonun çatışı çöktü Fotoğraf: İHA

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY VALİYİ ARADI


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depreme ilişkin, Denizli Valisi Hasan Karahan ile telefonda görüştü. Karahan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Oktay, depreme ilişkin bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ilgili birimlerin bölgede vakit kaybetmeden çalışmalarına başladığını söyledi.