Kesin olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte, mazbatasını alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e tebrik ziyaretinde bulundu. İmamoğlu ve eşinin belediye binasına ulaşması, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle zorlukla gerçekleşti. İmamoğlu, konuşmasını, yaşanan izdiham nedeniyle planlanan alan yerine, meydana yaklaştırılan seçim otobüsünün üzerinde yapmak zorunda kaldı. Yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa konuşan İmamoğlu, ''İstanbul'un umudu İmamoğlu'' sloganıyla karşılandı. İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:

Çocuklara, kadınlara, gençlere ve şehrin tüm insanların teşekkür ediyorum. Bu milleti, İstanbul'umuzu, insanımızı çok seviyoruz. Her gün bir yere gitmeye çalışacağım. Dün Kartal'daydım. Bugün de Hasan Akgün başkanımı hem ziyarete geldim hem de 10 yıldır yaptığımız gibi sohbet etmeye geldim. Tecrübelerinden ve güzel düşüncelerinden faydalanıyorum. Bu kente kattıklarını iyi biliyorum. Yolu açık olsun. Onu tebrik etmeye, 'Hayırlı olsun' demeye çiçeğimle onu kutlamaya geldim ama çiçeği arabadan alamadım izdihamdan. Benim çiçeğim yanımda tabi, eşim.



"GÖNÜLDEN HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Bu şehre gönülden hizmet etmek istiyoruz. Seçmen, sandıkta bir mesaj verdi. Seçmen dedi ki: ''Bu şehre hizmet et. Sen, bu şehre hizmet ederken, 16 milyon vatandaşı, bir bütün kabul ederek hizmet et. Kimseyi, kimseden ayırt etme''. Ben, bu mesajı sandıktan aldım. Bu şehre beraber çalışmaya ve üretmeye varım. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da burada. Göreceksiniz, bu kardeşiniz, İstanbul'un 39 belediye başkanını da aynı şekilde karşılayacak, hiç kimseyi birbirinden ayırmayacak, herkesi kucaklayacak. Hiç kimseyi dışarda bırakmayacak. Hiçbirini birbirinden ayırmadan İstanbul'a hizmet edeceğime, hepinizin huzurunda söz veriyorum.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan seçim sonuçları açıklaması 'Allah aşkına yazık günah!'" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 55 il başkanıyla birlikte açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu yeniden seçim iddiaları üzerine 'O zaman iki ayda bir seçim yapalım. Ne olacak Allah aşkına yazık günah. Demokrasinin gereği seçimi kaybeden gelip kazananın elini sıkması gerek, onu yerine getirsinler. Yeter, bu memleket artık ofsayttan gol yemesin. Normalleşelim artık' diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/09/iecrop/whatsapp-image-2019-04-09-at-16.34.21_16_9_1554817309.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chp-kaftancioglu-ve-55-il-baskaniyla-ortak-aciklama-yapiyor-4354706/"]

"BARIŞMAYA GELDİK"

"Efendim, seçilirseniz Ankara ile ilişkileriniz nasıl olacak?'' Seçilirsem, Ankara ile ilişkilerim çok iyi olacak. Ben, hizmet için benden kaçanı kovalarım. Benden kaçamazlar. ''Efendim, ama Sayın Cumhurbaşkanı seni istemiyor…'' Öyle bir isteyeceğim ki. Bu şehrin yaşayanı değil mi kardeşim? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı değil mi? Bu millet oy verdi mi? Verdi. O zaman bu kardeşiyle, bu şehrin belediye başkanıyla bu ülkeye hizmet etmek zorunda. Bitti. 2 kere 2; 4. Barışmaya geldik, barışmaya.



"UYDURMA İŞLER ÜRETENLER VAR ALDANMAYIN"

- Bu akşam eve giderken, siyasi düşüncesinden dolayı, yüzü asık biriyle karşılaşırsanız, gidin ona sarılın. Bizi kim bölebilir. Uydurma işler üretenler var. Onlara da kimse aldanmasın. Biz, devletin kurumlarına inandık, güvendik. Sandıklarda seçilenler belli oldu. Millet gitti, oy kullandı. Her şey belli oldu Oylar sayıldı. Birileri, başarısızlıklarına kılıf uydurmak istiyor olabilir. Beni ilgilendirmiyor. Biz, bu şehre hizmet etmeye geldik. On binlerce insanlar sandıkların başında. Hiç ayrılmayacaklar bu iş sonuçlanıncaya kadar. Emeklerine sağlık, Polisimizin, emniyetimizin emeklerine sağlık. Ayaklarına taş değmesin. Ama boğmayın bizi. Normalleşelim. İstanbul beni bekliyor, beni. İstanbul beni bekliyor.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt: 3 bin oyla kazandık dediniz..." desc="Kesin olmayan resmî sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Kartal'da konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “13 bin-14 bin oyla seçimi kazandım diyemezsin” sözlerine ilişkin “Şu an 15 binin üzerinde biraz farklı bir oy var. Her oy değerlidir. Bir oy bile değerlidir. Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, neden 3 bin oyla kendileri kazandık diye açıklama yaptı?” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/08/iecrop/imamoglu-3_16_9_1546005634_16_9_1554716954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdoganin-13-14-bin-oyla-secim-kazanilmaz-sozlerine-imamoglundan-yanit-4339600/"]

"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

-Benim küçücük çocuklarımın eğitimleriyle, bu milletin huzuruyla, barışmasıyla, uzlaşmasıyla ilgileneceğim. Şu alanda herkes var. Ben, herkesten oy istedim. Bana da herkes oy verdi. Buna inanıyorum. Sandık işi bitti. O sandıktaki 16 milyon insanın oyunu tek görüyorum. Ve bu şehirde, hepinize, bana göre dünyaya örnek bir sözü hatırlatıyorum: ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir''. Bu kadar basit. Biz, bugüne kadar şunu söyledik. Artık kimse birbirinin inancını, vatan sevgisini ölçmeye çalışmasın. Herkes bu vatanı çok seviyor. Daha güzel şeyler üreteceğiz.

"BAŞKA ÇABALARA GEREK YOK"

Başka çabalara gerek yok. Emniyetimizi, polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin. Biz, bu şehirde, devletimizin seçimle ilgili gerekli kurumların teminatlarıyla seçime girdik. O bakımdan insanların zihnini bulandırmaya gerek yok. Şu kadar farkla oy kazandık, onları bir kenara koy. Benim kadar bu şehirde bu kadar insanın gönlünü kazanmış bir belediye başkanı olmayacak. Allah'ım ne benim yüzümden ne de sizin yüzünüzden gülücükleri eksik etmesin. Kol kola omuz omuza bu kenti birlikte yaşayacağız. Vatanımız, milletimiz, şehrimiz için çalışmaya başlayacağız. Ben sizi çok seviyorum. İyi ki varsınız, hepinizle yine buluşmak dileğiyle.