31 Mart seçimlerinden İBB Başkanı olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, YSK'nın iptal kararı sonrası projelerinin birçoğunu hayata geçiremeden görevini 23 Haziran'da yapılacak yeni seçimlere kadar bırakmıştı. İmamoğlu'nun su ve öğrenci akbilindeki indirim projelerini kendisinin yerine vekillik görevini yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Meclisi gerçekleştiriyor.

[old_news_related_template title="İmamoğlu yok ama vaatleri bir bir kabul ediliyor" desc="31 Mart'ta sandıktan 'başkan' olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, 19 günlük İBB Başkanlığı döneminde; öğrenciler için aylık akbilin 50 liraya indirilmesi, suya yüzde 40 indirim yapılması, İBB Meclisi bünyesinde 'uyuşturucu ile mücadele' komisyonu kurulmasını istemişti. İmamoğlu'nun bu taleplerini gerçekçi bulmayarak eleştiren ve Meclis'te çoğunlukta bulunan AKP grubu, bugünkü 'geçici başkan' döneminde geri adım attı. İBB Meclisi'nde alınan kararlarla tüm bu vaatlerin yapılmasının önü açıldı. Bu teklifler gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. Tüm bu tekliflerin Çarşamba günü karara dönüştürülmesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/13/iecrop/meclis_16_9_1557756510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-yok-ama-vaatleri-bir-bir-kabul-edildi-4781364/"]

İBB Meclisi'nde alınan karar sonrası öğrenci akbilinin 40 lira olması ve İstanbul'da yaşayan ailelerin nüfuslarına göre su kullanımında yüzde 40'a varan indirimden yararlanabileceği indirim projeleri hayata geçiriliyor.

Projelerin sahibi Ekrem İmamoğlu ise indirimlerin gerçekleştirilmesi için çalışan İBB Meclisi'ne teşekkür etti.

İmamoğlu, "3 Mayıs'ta 'Çok yakında' olacak demiştik; güzel şeyler olmaya başladı bile :) İBB Meclisi’nde, en önemli seçim vaatlerimizden, indirim önerilerimizin sıkı takipçisi olan CHP Grubu’na ve bu önerilere destek veren AK Parti Grubu’na teşekkür ederim. HerŞeyÇokGüzelOlacak" dedi.