Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında, "Belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede değil. Bu zatın zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda. Üstelik bir de bu adam Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı, bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda geçiyor. Böyle bir insanın Ankara gibi yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan anket çalışmaları için ise, "Anket çalışması yaptırıyor ve takip de ettiriyoruz ama vatandaşın nabzını anketlerden çok meydanlarda tutuyorum" ifadesini kullandı.

YENİ ZELANDA AÇIKLAMASI

Erdoğan, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, 15 Mart'ta cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, "Bireysel bir terör eylemi değil, örgütlü bir terör eylemidir" diye konuştu.

"AYASOFYA'NIN ADI DEĞİŞEBİLİR"

Erdoğan, Ayasofya'nın cami yapılmasıyla ile ilgili olarak, "Ayasofya müze statüsünden çıkarılabilir. Seçimden sonra Ayasofya'nın girişi ücretsiz olabilir. Adını Ayasaofya Müzesi değil, Ayasofya Camisi yaparız, ücretsiz ziyarete açılır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Ayasofya konusunda 16 Mart'ta Tekirdağ'da yapılan mitingde, "Sultanahmet'i bir doldurun ondan sonra ona bakarız. Bak şimdi Büyük Çamlıca Camii'ni yaptık. 4 tane 5 tane Ayasofya eder. O kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede. Ve Anadolu Yakası'nda tüm İstanbul'da ve Türkiye'de en büyük camii oldu, buyurun. Mesele o değil. Bu işin siyasi boyu var. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman, neyi, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı biz çok iyi biliriz" şeklinde konuşmuştu.

DÖVİZDE MANİPÜLASYON İDDİALARI

Döviz kurlarındaki hareketliliğe ilişkin, Erdoğan şunları söyledi:

"Gelebileceği yere geldi. Seçimin arkasında bu manipülasyonları yapan bankaların üzerine çok sert bir şekilde gideceğiz. Bunların gözünün yaşına bakmayız. Şu anda BDDK'nın attığı adım bunu bir örneğidir. Uluslararası camiada da bunu yapanların üzerine gideceğiz. Bu noktada onlara da gerekli darbeyi SPK da indirdi. BDDK da indirdi."

[old_news_related_template title="İstanbul'da Cumhur İttifakı mitingi" desc="Cumhur İttifakı İstanbul Yenikapı'da ortak miting düzenliyor. Mitingde İlk önce AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 'Etrafta terör var, savaş var, şiddet var, kötülük var. Bölmek isteyenler var' dedi. Yıldırım'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Hiç kimse İstanbul'daki 3 milyon şerefli Kürt kökenli kardeşimin üzerine plan yapmasın' dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde kalabalığı seslendi. Dövizdeki hareketliliğe değinen Erdoğan, 'Birileri bizi provake etmeye başladı. Dövizi tırmandırmaya başladı. Ey finans sektörünün içinde olanlar kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp provakatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyecekseniz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/20190324_2_35610340_42937087_web_16_9_1553435979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-cumhur-ittifaki-mitingi-4110098/"]