Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"KİMİ SAHİPLENECEĞİZ"

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tahliyesi ile ilgili Erdoğan, "Halk Bankamızın genel müdür yardımcısının gerçekten yaşamış olduğu bu süreç başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Her türlü girişimi yaptık ve kendisiyle alakalı verilen mahkumiyet cezası bitmiş oldu. Borcumuz kalmadan Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Bundan sonraki sürece yönelik kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde 'Önce ailenle, çocuklarınla tatilini yap, sonra seni Ankara'da, Külliye'de bekliyorum, ziyaretimize gel, oturur konuşur, ne yapacağımızın kararını da veririz' dedik. Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz, kimi sahipleneceğiz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Hakan Atilla 28 ay hapis yattı! Türkiye'ye VIP'den giriş yaptı" desc="ABD'de 32 ay ceza aldıktan sonra 28 ay hapis yatan ve tahliye olan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İstanbul'a geldi.  Atilla Türkiye'ye VIP'den giriş yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/24/iecrop/afe8e1e1-e688-42e7-a20a-85121e12e87e_16_9_1563961560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hakan-atilla-32-ay-cezaevinde-kaldi-turkiyeye-vipten-giris-yapti-5247004/"]

RUSYA'NIN VİZE UYGULAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bazı Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması talimatına yönelik de Erdoğan, "Sayın Putin daha önceden bu müjdeyi bize vermişti, bugün de kaldırıldı. İnşallah artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da aynı şekilde Rusya'ya ziyaretlerini yapabilecek, burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Uzun zamandır aramızdaki diyaloğun, bu tür konulardaki sıcak ilişkilerin bir neticesidir. Şu andan itibaren bu konuda adım atılmıştır" dedi.

MAHATHİR'E CUMHURİYET NİŞANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısı öncesinde Mahathir'e Cumhuriyet Nişanı verdi. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Nişanı'nın Türkiye ile dostça ilişkilerin özellikle de çok daha farklı şekilde geliştirilmesini ve iki ülke vatandaşlarının birbirlerine yakınlaşmalarını sağlayan yabancı devlet adamlarına tevcih edildiğini söyledi. AA