TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’in açılışının 99. Yıldönümü nedeniyle resepsiyon verdi. Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye İttifakı tartışmalarıyla ilgili olarak, “Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı’nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak topluyoruz. Kastımız da budur” yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika! Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı yorumu: Gaz sıkışması var düşünmek lazım" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı için 'Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Şehit cenazesine giderken ben de 'gidişim rahatsız eder mi diye?' soruyorum. Burada bir gaz sıkışması var. Bunları istismara dönüştürmemize gerek yok.' yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/23/iecrop/resimid_81173601_8117360_16_9_1556024150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogandan-kilicdarogluna-saldiri-yorumu-gaz-sikismasi-var-dusunmek-lazim-4534242/"]

"SİPARİŞLE KABİNE DEĞİŞTİRMEM"

Kabine revizyonu konusunda da Erdoğan, “Hiçbir zaman bununla ilgili açıklama yapmadım. Medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. Eğer bir değişme gerekiyorsa gerektiği zaman onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem böyle bir adetim yok.”

YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin kararı sorulması üzerine Erdoğan, 9 maddelik itiraz bulunduğunu, kurulun 8 madde üzerinde daha inceleme yapacağını hatırlattı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Kılıçdaroğlu'ndan YSK açıklaması" desc="YSK'nın 'KHK'lılar kararını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, ''YSK’nın KHK ile ilgili aldığı karar, doğru bir karar. Daha önce de benzer kararlar var'' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/23/iecrop/kilicdaroglu-aa1_8120975_16_9_1556041769.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-haberi-kilicdaroglundan-ysk-aciklamasi-4537042/"]

HALİSDEMİR’İN BABASI

Resepsiyon 15 Temmuz’un simge ismi şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Halisdemir de katıldı. Erdoğan ve Bahçeli bir süre baba Halisdemir ile sohbet etti. Resepsiyon siyasi liderlerinin tamamına yakınını buluşturdu. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksal’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, yüksek yargı organları temsilcileri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

YAVAŞ İLGİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resepsiyonda en çok ilgi gösterilen isimler arasında yer aldı. Çubuk’da şehit cenazesiyle ilgili saldırı için Yavaş, “Provokasyon olduğu kesin. Buna kimse 'provokasyon yok' diyemez. Çünkü biz orada cenaze namazı kılarken arkadaki büyük bir grup cenaze namazı kılmadı. Üstelik okulun bahçesinde de karşıda büyük bir grup bekliyordu. Neyi bekliyorduysa? Şehit cenazesine gelen safa durur” dedi.